Už v neděli proti černému koni ligy

V nedělním odpoledni se Bohemians opět představí v Ďolíčku.

Už v neděli proti černému koni ligy

Po středeční kanonádě s Teplicemi (4:0) se Bohemians již chystají na další zápas, neboť už v neděli do Ďolíčku dorazí českobudějovické Dynamo. Jihočeši se ve druhé polovině podzimu stali pro veřejnost černým koněm, neboť se díky dlouhé sérii výher zbavili sestupových starostí a vyšplhali se z posledního místa až do středu tabulky. Na jaře zatím svěřenci trenéra Davida Horejše navázali na své výkony z podzimu jen v prvních dvou zápasech, kdy porazili Mladou Boleslav (3:0) a Zlín (3:2). Poté doma padli s Baníkem (0:2), v Plzni (0:1) a v prvním utkání po koronavirové pauze padli po boji s Libercem (0:1).

V zimní přestávce přišel na hostování mladý ofenzivní univerzál Pavel Šulc z Plzně. Obránce Miloš Kopečný přestoupil z Hradce Králové. Denis Granečný pak hostuje z ostravského Baníku. Opačným směrem zamířil zpět z hostování Helešic. Záložník Lukáš Provod se již přesunul do Slavie, která ho ještě na podzim nechala na jihu Čech hostovat.

Úterní trénink v Ďolíčku
Úterní trénink v Ďolíčku
Soupeře analyzoval asistent trenéra Erich Brabec: "V prvním zápase po koronavirové pauze sice prohráli, ale nemuselo tomu tak být. Pod trenérem Davidem Horejšem předvádí opravdu dobré výkony. Byli na vítězné vlně a já doufám, že my navážeme na zápas s Teplicemi a doma je porazíme."

Erich Brabec poukázal i na vlastní zkušenost s Dynamem z minulé sezony: "Dynamo proplulo druhou ligou. Tým má vítěznou mentalitu, ale akorát nezachytil začátek první ligy. Chytli se právě zápasem s Bohemkou a od té doby se rozjeli, díky čemuž se vyšplhali tabulkou do klidnějších pater. Měl jsem možnost ve druhé lize se s Budějovice utkat, když jsem trénoval Vlašim. Už tehdy měli kvalitní mančaft a změn moc neproběhlo. Jsou dlouho pohromadě, z čehož těží."

Zlom mohl přijít i díky přítomnosti Drobného se Sivokem: "Řekl bych, že velkou roli hrál Jarda Drobný. Měl jsem možnost ho poznat. Je to člověk, který se nebojí říct naplno i nepříjemné věci , což mladí potřebují slyšet. Se Sivim si srovnali kabinu a šlapalo jim to. Když jsou v kabině takoví dva zkušení ostřílení borci, tak jsou i prodlouženou rukou trenéra."

Klokani zvládli první mistrovský zápas po dlouhé pauze na výbornou: "Po fyzické stránce to kluci zvládli velmi dobře. Ačkoliv hráli ostré utkání po dvou měsících, tak tam byly dobré věci. Únava se objeví asi až takový třetí nebo čtvrtý zápas. My máme ale široký a kvalitní kádr, což je pro nás strašně důležité."

Úterní trénink v Ďolíčku
Úterní trénink v Ďolíčku
Kapitán Josef Jindřišek komentoval před utkáním soupeře z Českých Budějovic: "Jeli na vítězné vlně. Uvidíme, jak na tom teprve budou a zda jim pauza uškodila, či ne. Když dva měsíce nehrajete mistrovský zápas, tak je těžké pak v nějaké šňůře výher pokračovat. Hráči můžou trochu ztratit motivaci a polevit v trénincích. Přeci jen ty přípravné duely jsou malinko volnější. Záleží na samotném hráči, jak k takovému utkání přistoupí. Musí ovšem stále na sto procent, ačkoliv se nehraje o ligové body. "

Zápas začíná s úderem nedělní 16. hodiny. V přímém přenosu ho můžete sledovat na ČT sport. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Berka. Na čarách mu budou asistovat Matěj Vlček s Milanem Flimmelem. Funkci čtvrtého rozhodčího pak bude plnit Pavel Královec. Utkání se odehraje i pod dohledem videorozhodčího. Zpravodajský servis bude k dispozici na našich sociálních sítích s hashtagem #BOHCEB.