Ve středu výjezd do daleké Opavy

Bohemians se po pauze poprvé představí na hřišti soupeře.

Ve středu výjezd do daleké Opavy

Po dvou domácích vítězstvích se Klokani po koronavirové pauze poprvé vydají mimo svůj rajón. A hned z toho bude velmi dlouhý výjezd, neboť se ve středu večer představí na hřišti Opavy. Slezané ve dvou zápasech uhráli pokaždé nerozhodný výsledek. Nejdříve remizovali doma bez branek s Karvinou a v neděli si odvezli bod z Teplic (2:2). Aktuálně patří Opavě předposlední příčka ligové tabulky, přičemž díky vítězství v Olomouci (2:1) se na ní dotahuje i poslední Příbram. Na třináctou "nebarážovou" pozici je ztráta opavských pětibodová. Tu aktuálně drží v rukou Karviná.

Úterní trénink v Ďolíčku
Úterní trénink v Ďolíčku
V zimní přestávce Opava přišla o mladého Pavla Šulce, jehož si Plzeň stáhla z hostování. Obránce Dominik Simerský zamířil k tabulkovému konkurentovi ze Zlína. Opora zadních řad Jaroslav Svozil přestoupil do ostravského Baníku, se kterým usiluje o nejlepší pozici v elitní šestce. Naopak ze Zlína přišli Josef Hnaníček s Lukášem Železníkem. Ze severočeského Liberce přestoupil Bojan Dordič. Jiří Texl a a Matěj Helešic byli zapůjčeni z Olomouce, respektive z Baníku Ostrava.

EKlokany čeká složitý oříšek, což potvrdil i Erich Brabec: "Čeká nás velmi těžký soupeř. Uhráli důležitý bod v Teplicích, kde sahali i po vítězství. Na podzim jsme s nimi sehráli doma velmi těžký zápas, který se nám se štěstím podařilo vyhrát."

Oproti podzimnímu utkání se Opava změnila: "Zdá se mi více konsolidovanější a lépe pracují v obranném bloku. Hůře se do nich teď soupeři dostávají."

V Teplicích vůbec nezasáhl do hry opavský dirigent hry Pavel Zavadil: "Kvůli karetnímu trestu nehrál Schaffartzik. Pro Zavadila by taková cesta v jeho věku nebyla úplně dobrá. Řekl bych, že pro ně je každé utkání důležité. Jak s námi, tak i se Slováckem. Stejně jako pro nás byly důležité zápasy s Teplicemi a Českými Budějovicemi. My potřebujeme navázat na výkony z domácích duelů."

Úterní trénink v Ďolíčku
Úterní trénink v Ďolíčku
Klokani nabrali formu, kterou budou chtít ukázat. Univerzál David Bartek doufá v její potvrzení: "Určitě to utkání bude pro Opavu důležité. My k nim jedeme ovšem po dvou vítězných zápasech, takže si myslím, že sebevědomí bude na naší straně. Pevně věřím, že navážeme na naše poslední výsledky i výkony a minimálně bod si odvezeme."

Zápas v Opavě začíná ve středečních 18 hodin. Sledovat živě ho můžete na stanici O2 TV Fotbal. Hlavní rozhodčím bude Petr Ardeleanu. Asistovat mu budou Jakub Hrabovský s Petrem Caletkou. Funkci čtvrtého rozhodčího zastane Tomáš Klíma. Zpravodajský servis z utkání sledujte na našich sociálních sítích pod hashtagem #OPABOH.