Vybojované vítězství v Opavě

Jediný gól vsítil Pulkrab, čímž zajistil tři body.

Vybojované vítězství v Opavě

V základní jedenáctce proti Opavě udělali trenéři hned několik změn. V brance nastoupil Le Giang a v obraně pak Krch s Dostálem. Ve středu záložní řady byl Levin po boku Vacka. Útočníka Pulkraba podporovali Vodháněl s Nečasem. První zakončení měli na svědomí domácí. Dordič si z levé strany naváděl míč na střed a z dvaceti metrů vypálil, avšak Le Giang ukázal postřeh a ránu vyrazil.

SFC Opava - Bohemians Praha 1905
SFC Opava - Bohemians Praha 1905
Opava byla aktivnější a hledala cestu za pevnou obrannou linii Bohemky. To se nedařilo, a tak domácí často volili řešení centrovanými míči. Zavadilovu prudkou nabídku od rohového praporku ovšem Le Giang sebevědomě vyrazil a Součkovu první ránu obrana Bohemians zablokovala. Na druhý pokus už vlasatý záložník netrefil balon ideálně a pálil vysoko nad branku. Domácí se pak hnali do rychlého protiútoku, který zastavil faulem před šestnáctkou Krch. Exekuce se ujal kapitán Zavadil, avšak branku Bohemky netrefil.

Další centr poslal po půlhodině hry do vápna Sus, ale Juřena hlavou zakončil nad branku Zelenobílých. První půle tak skončila bez branek.

Do druhého poločasu naskočili Mosquera s Květem. Velkou šanci ale měla Opava. Zavadilův prudký centr se nakonec dostal až k Texlovi, před nímž byla téměř prázdná branka, ovšem domácí ofenzivní záložník trefil jen tyč a stav zůstal bezbrankový. Veterán Zavadil se pak znovu postavil k exekuci přímého kopu. Nejprve trefil zeď, ale poté Helešic odražený míč přihrál zpět svému kapitánovi, jenž jen o malý kousek minul branku Bohemians.

SFC Opava - Bohemians Praha 1905
SFC Opava - Bohemians Praha 1905
Po hodině hry vyhrál důležitý souboj Puškáč, čímž udržel míč pro Mosqueru. Kolumbijský záložník postupoval na střed a přiťukl Levinovi, který pálil pravačkou mimo tři tyče. O chvilku později Mosquera pěkným centrem hledal spoluhráče, ale Puškáč o kousek na míč nedosáhl.

Do protiútoku se hnala i Bohemka a vedl ho Mosquera, který našel Levina, od kterého putoval míč k Pulkrabovi a forvard Bohemians poslal svůj tým do vedení.

Bohemians těsný náskok udrželi až do závěrečného hvizdu a z Opavy si odváží tři body.