Krch: Body jsou ohromně cenné

Obránce Daniel Krch popisuje výhru v Opavě.

Krch: Body jsou ohromně cenné

Vítězství v Opavě komentoval obránce Daniel Krch. Po utkání mluvil o prázdném stadionu, průběhu zápasu i šíři kádru. Více v rozhovoru.

Zápas v Opavě byl velmi těžký. Jakou roli dnes hrál fakt, že stadion byl téměř prázdný?
Určitě nám to hodně pomohlo. Domácí neměli na tribunách fanoušky, kteří by je hnali dopředu. První poločas se nám úplně nepovedl, stejně tak i ten závěr, kdy jsme vedli. Bylo logické, že se Opava bude tlačit více dopředu. Fotbal se teď hraje ve smutných podmínkách.

V čem byla Opava v úvodních minutách lepší?
Nebyli jsme tolik aktivní. Jak na míči, tak i ve výstupech. Chtěli jsme hrát více kolmo dopředu, což se nedělo. Naše hra byla pomalá, hodně jsme se s míčem vraceli dozadu. Pak přicházely i laciné ztráty, jimiž jsme se dostali pod tlak. Naštěstí se nám opavské útoky dařilo odvracet, ale každopádně jsme sami od sebe očekávali lepší vstup do zápasu a lepší hru.

Změnili jsme i rozestavení...
Přešli jsme do jiného systému okolo 20. minuty. Když jsme vyhráli, tak nám to určitě pomohlo (úsměv). Po přestávce jsme byli už na míči aktivnější, ale stále jsme měli na to, abychom předvedli lepší výkon právě v těch pasážích, kdy jsme drželi balon. Pokud se takhle nedaří a utkání se odbočuje, tak jsou ty body strašně cenné.

Oproti minulému utkání nastoupilo od začátku šest nových hráčů...
Těžko říct. Nutno dodat, že je skvělé, že můžeme takhle rotovat se sestavou. Máme široký kádr a dostali jsme šanci v zápase. Ostatní kluci si mohli odpočinout. A i s tolika změnami jsme zvládli duel vyhrát, takže máme úplně skvělé pocity.

Opava - Bohemians 0:1 (0:0)
Opava - Bohemians 0:1 (0:0)
V minulé sezoně jsme byli několikrát v roli, kterou teď měla Opava. Tlačili jsme soupeře, ale gól nedali. Naproti tomu jsme inkasovali smolnou branku. Dodává nám i tenhle fakt seběvědomí, že je v našich silách hrát výš?
Pořád chceme být nohama na zemi a jít zápas od zápasu. Důležitá je pokora. Potřebujeme sbírat všude body a budeme doufat, že dosáhneme co nejlepších výsledků.

Jak ses osobně cítil v zápase?
Očekávali jsme bojovné utkání, protože Opava se nenachází v jednoduché situaci. Z tohoto pohledu to bylo náročné. Dostali jsme se pak do vedení a domácí nakopávali dlouhé míče, z čehož pramenilo velké množství osobních soubojů, které se nám dařilo úspěšně zvládat a sbírat doražené míče. Jedinou šanci Opavy měl snad jen Texl, který trefil tyč.