Sobotní derby se Spartou

Před západem slunce vypukne v Ďolíčku velkolepý zápas.

Sobotní derby se Spartou

Po dlouhé, ale nakonec vítězné cestě z Opavy se Bohemians vrací do Ďolíčku. Na místo, kde v letošní sezoně prohráli jedinkrát. Tentokrát do jejich útočiště dorazí velký soupeř, jímž je pražská Sparta. Letenští po koronavirové pauze sice prohráli se suverénní Plzní (1:2), ale následně zvítězili v Karviné (4:1) a ve středu porazili Teplice (3:0). Dvě výhry svěřence Václava Kotala vyneslo až na pátou příčku. Živí tak naději na pohárové umístění už po skončení základní části.

V zimní přestávce na Letné nedošlo k posílení kádru pro jarní sezonu, ale pro budoucnost už ano. Sparta získala vlasatého opavského středopolaře Filipa Součka, jehož nechala ve slezském celku ještě hostovat. Útočník Lukáš Juliš byl zapůjčen Olomouci. Obránce Ondřej Zahustel pak hostuje v týmu Slovácka.

Úterní trénink v Ďolíčku
Úterní trénink v Ďolíčku
Sparta se po volnějším vstupu do jarní části zvedla v ofenzivě, podotýká Erich Brabec: "Sparta se zvedla. Během druhé půle v Karviné a první s Teplicemi nastřílela hodně branek. Sám jsem zvědavý, jak to utkání bude vypadat."

Letenští půjdou do utkání v jiném rozpoložení, ale i s jiným trenérem oproti podzimními duelu: "Všichni víme, jak ten podzimní zápas vypadal. Nemuseli jsme ho vůbec prohrát. Naopak jsme mohli vést 3:1 po poločase klidně my. Nyní se hráči Sparty hodně tlačí do zakončení a vytváří na týmy tlak. Výborně jim funguje spolupráce Kangy, Dočkala a Krejčího. Poslední jmenovaný ovšem proti nám hrát nebude kvůli kartám. Do dobré formy se dostal Karlsson a gólový je i Hložek. Každou sebemenší chybu umí potrestat Kozák. My jsme nabrali ovšem také formu."

Klokanům bude chybět Matěj Pulkrab, který v Ďolíčku hostuje právě z Letné: "Jsme si toho vědomi od doby, co k nám Matěj přišel. V posledních zápasech je ale ve formě. Góly dává, připravuje je, obětuje pro tým a spolupráce s Petrem Hronkem mu klapala."

Bohemians budou chtít využít aktuální formy i situaci Sparty, potvrdil před derby obránce Daniel Krch: "Bez ohledu na její umístění a formu ji musíme brát jako top klub. Stále patří se Slavií a Plzní do té nejlepší tuzemské trojky, i když za nimi lehce zaostává. My musíme být ostražití a jít do zápasu připraveni. V kádru Sparty jsou všichni hráči nadstandardně kvalitní. Momentálně se sice nenachází v jednoduché situaci, ale nic to nemění na tom, že chceme jejich slabé chvíle využít. Je to strašně dlouhá doba, kdy Bohemka naposledy Spartu porazila. Mrzí nás, že u takového zápasu nemůžou být diváci. Domácí zápasy se Spartou jsou jedny z nejlepších, které odehrajeme. Nekoukáme se přímo na to, abychom se v tabulce dostali před Spartu. Hlavně chceme být v té desítce, protože víme, jakým způsobem jsme si prošli nadstavbou v minulém ligovém ročníku. Nechceme nic takového zažít znovu."

Úterní trénink v Ďolíčku
Úterní trénink v Ďolíčku
Pražské derby začíná v Ďolíčku až s úderem sobotní 20. hodiny. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím bude Zbyněk Proske. Na čarách mu budou asistovat Radek Kotík s Radimem Dreslerem. Funkci čtvrtého sudího bude plnit Jana Adámková. I toto utkání proběhne pod dohledem videorozhodčích. Zpravodajský servis sledujte na sociálních sítích pod hashtagem #BOHSPA.

A od 10 hodin můžete podpořit na pražském Xaverově náš B tým, který se v derby utká se Slavií v rámci Letní ligy. Na utkání bude vpuštěno 200 fanoušků.