Venku potřetí za sebou vítězně

Klokani vyhráli na Slovácku a zajistili si účast ve Skupině o Evropu.

Venku potřetí za sebou vítězně

Na Slovácku vyběhla Bohemka od úvodních minut s Schumacherem v obraně, Vodhánělem v záloze a Pulkrabem v útoku. Chvilku po úvodním hvizdu hlavičkoval Zajíc, ale Valeš předvedl výborný reflex a střelu vyrazil.

První útočnou akci Bohemians vedl po třech minutách Vodháněl, přihrál před branku na Pulkraba, který ukázal zabijácký instinkt a poslal Klokany do vedení.

1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905
Poté zůstal po souboji s Petrželou ležet na trávníku s krvácejícím nosem Vodháněl. Hlavní rozhodčí zkontroloval celou situaci u videa a domácímu záložníkovi udělil červenou kartu, čímž ho vyloučil. Bohemku tak čekala dlouhá přesilovka.

A tuto výhodu využili Klokani téměř vzápětí. Bartek vysunul za obranu Hronka, jenž odcentroval před branku, kde si našel míč Květ a přesnou hlavičkou na zadní tyč zvýšil náskok.

Zelenobílí mohli vést i tříbrankovým rozdílem. Levin z hloubi pole krásným pasem našel Hronka, jehož ránu levačkou vytáhl na rohový kop famózním zákrokem brankář Porcal. Dvě minuty před přestávkou si po rohovém kopu domácích našel na malém vápně míč Daníček a hlavou snížil. První poločas tak skončil za těsného vedení Klokanů.

1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905
Zkraje druhého poločasu si mohli vzít Bohemians zpět dvoubrankové vedení. Na tečovaný centr Jindřiška ovšem nedosáhl ani Köstl, ani na zadní tyči skluzující Bartek. Poté po přihrávce Květa od rohového praporku si ve vápně převzal míč Köstl, avšak vybíhající Porcal mu zmenšil úhel a zneškodnil příležitost. Bohemians byli nadále v tlaku, ale Hronek po další přihrávce Květa střílel mimo tři tyče.

Vstříc brance domácích uháněl po hodině hry i sám Květ, který chtěl efektně přehodit vybíhajícího Porcala, ale brankář Slovácka jeho úmysl vystihl a balon vyrazil. V závěru si ještě ve vápně domácích zpracoval míč Nečas, ale jeho ránu lapil Porcal.

Bohemians si pohlídali náskok až do závěrečného hvizdu a ze Slovácka jedou s výhrou. To znamená, že v nadstavbové části si zahrají ve Skupině o Evropu.