Pulkrab: Na těchto místech v tabulce jsme zaslouženě

Střelec Matěj Pulkrab popisuje vítězství na Slovácku.

Pulkrab: Na těchto místech v tabulce jsme zaslouženě

Vítězství v Uherském Hradišti nad Slováckem komentoval útočník Matěj Pulkrab. Pohled pětigólového forvarda na první branku, hru v přesilovce i posun tabulkou si přečtěte v rozhovoru.

Dal by se tvůj gól označit tak, že padl po tvé typické gólové akci?
Asi se to tak dá říct. Hlavně tohle po mně všichni chtějí, stejně jako po ostatních útočnících. Najít si místo v šestnáctce soupeře. Běžel jsem na přední tyč, protože bylo jasné, že Vodhy (Jan Vodháněl - pozn. red.) ani nikam jinam přihrát nemůže. Kluci spoléhají, že tam budu a snaží se mi do těch prostorů přihrávat. Tohle už je moje práce.

Dostali jsme se rychle do dvoubrankového vedení a hráli v početní výhodě. Úvod utkání byl skvělý...
Ještě před tím gólem jsme mohli inkasovat. Tak jsem si říkal, co se to děje. Naštěstí se nám pak podařilo vstřelit branku a být aktivnější. Slovácko šlo do deseti, my byli najetí a šlapali do toho. Pramenila z toho druhá branka. Je škoda, že jsme nepřidali i třetí. Domácí tým jsme dostali do utkání standardními situacemi. Párkrát nám z nich zahrozili a nakonec jsme i po jedné z nich inkasovali. Do konce prvního poločasu to bylo z naší strany špatné. Druhou půli jsme si náskok pohlídali. Nevybavuji si žádnou šanci Slovácka, naopak my mohli skóre navýšit.

I s Budějovicemi jsme hráli v početní výhodě, ale přesto jsme během přesilovky dvakrát inkasovali.
Ještě jsem nezažil zápas, že by někdo z týmu soupeře dostal červenou a my bychom slavili výhru 5:0. Je to asi nějaká psychologická věc. Oni čekali jen na protiútoky a my si vedení hlídali. Udělali jsme nějaké chyby, kterými jsme je dostali do hry. Slovácko hrálo kompaktně a nemělo co ztratit. Poučili jsme se z utkání s Budějovicemi a nedopustili nějaké drama.

Slovácko - Bohemians 1:2 (1:2)
Slovácko - Bohemians 1:2 (1:2)
Po dvou zápasech jarní části připadala určité části veřejnosti naše účast ve Skupině o Evropu jako sci-fi. Nyní budeme hrát v posledním kole ještě o lepší umístění, než je desáté místo.
Vzpomněl jsem si, že jsem říkal na tiskovce před jarní částí, že je škoda mít za cíl jen udržení v soutěži. Nakonec se to potvrdilo. Zvládli jsme některá klíčová utkání a po koronavirové pauze do toho vlétli skvěle. Podle mého názoru jsme na těchto místech zaslouženě, neboť jsme porazili soupeře okolo nás, za což jsem rád. Nikdo to asi moc nečekal. O to je takový vzestup krásnější.