Jednoznačná výhra nad Jabloncem

Díky dominantnímu výkonu Bohemians doma opět zvítězili.

Jednoznačná výhra nad Jabloncem

Proti Jablonci nastoupil v brance Le Giang. V obraně naskočili Bederka, Krch i Dostál. Na hrotu útoku operoval Nečas, jehož podporoval Vacek. V úvodu hrozili Klokani ze vzduchu. Nejprve si na perfektní centr Dostála naskočil Mosquera, avšak jeho hlavičku vytěsnil Hrubý na rohový kop. Ten rozehrál centrem Vacek na Hůlku, který hlavou střílel na přední tyč, ale branku minul.

A napotřetí už to Klokanům vyšlo. Po pravé straně hřiště vedl útočnou akci Vacek, nádherně odcentroval na zadní tyč, kde ukázal skvělý výskok Mosquera a hlavou poslal Bohemku do vedení.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec
Po malé chvílI se Bohemians radovali znovu. Mosquera doběhl dlouhý pas a přiťukl Vaníčkovi, který nádherně našel Dostála, jenž skvěle zakončil hlavou a zvýšil náskok.

Bohemians byli lepší, na hřišti dominovali a drželi míč, čímž nedovolili Jablonci přičichnout k jakékoliv možnosti či ohrožení branky střeženou Le Giangem. Naopak třetí gól mohl přijít z kopačky Vacka, ale zkušený záložník pálil z hranice šestnáctky těsně nad břevno. Do kabin tak šli Bohemians s dvoubrankovým vedením.

Jablonec do druhého poločasu dvakrát vystřídal a vyvíjel větší aktivitu. Hned po pár minutách se dokonce po střele ze střední vzdálenosti hosté radovali z gólu, avšak ten nebyl uznán pro ofsajdové postavení hráče, který přebíhal před Le Giangem a bránil mu ve výhledu. Skóre mohla změnit naopak Bohemka. Dlouhý pas Bederky si doběhl Nečas a přihrál Vackovi, jenž ještě posunul balon Vaníčkovi, ovšem záložník Klokanů pálil šajtlí nad branku.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec
Po hodině hry uháněl Matoušek sám vstříc Le Giangovi, kterého sice přehodil, avšak prostor mezi tyčemi minul. Bohemians ale deset minut před koncem předvedli další parádní akci. Kolmý pas za obranu si doběhl Schumacher, přihrál před branku střídajícímu Hronkovi, jenž neměl problém trefit odkrytou branku.

Klokani tak po zásluze Jablonec porazili a základní část soutěže zakončili na osmém místě.