Semifinále zahájíme v Uherském Hradišti

Klokani se podruhé v krátké době představí na stadionu Slovácka.

Semifinále zahájíme v Uherském Hradišti

Po týdnu opět čeká Klokany ligový zápas. V neděli znovu pocestují přes nástrahy D1 na Slovácko, kde minulou středu zvítězili (2:1). Tentokrát ovšem nepůjde o body, nýbrž o získání dobré výchozí pozice do následující domácí odvety. Tým z Uherského Hradiště ještě živil naději na umístění ve skupině o titul, ale po prohře se Spartou v posledním kole FORTUNA:LIGY byly veškeré naděje spláchnuty. V dvojzápase bude trenéru Martinu Svědíkovi chybět záložník Milan Petržela, který byl právě v duelu s Bohemians vyloučen a na čtvrtečním jednání disciplinární komise dostal třízápasový trest.

Neodmyslitelnou součástí zápasů se Slováckem jsou časté osobní souboje, v nichž ale Bohemians v posledním vzájemném střetnutí svého soka předčili s úspěšností 57%. Klokani v nich dominovali zejména v úvodních třiceti minutách utkání, kdy si vytvořili dvoubrankový náskok. Lukáš Hůlka zvítězil ve všech útočných soubojích a v přesnosti přihrávek dosáhl 91% úspěšnosti. Jeho kolega z obrany Daniel Köstl zvítězil v 77% soubojů a připsal si i pět dlouhých přesných přihrávek.

Slovácko - Bohemians 1:2 (1:2)
Slovácko - Bohemians 1:2 (1:2)
Asistent trenéra Erich Brabec bere krátký časový rozestup od ligového utkání se Slováckem jako pozitivní: "Určitě je to výhoda. Hráči se výrazně nezměnili a na jednotlivých postech nastoupí přibližně stejní hráči. My můžeme samozřejmě sestavou rotovat. Schéma hry asi bude podobné jak z naší strany, tak i od Slovácka. Očekávám hodně vyrovnaný zápas. Domácí budou chtít rozhodně uhrát lepší výsledek, než ten, kterým skončil zápas v minulém týdnu."

Dvojzápas se odlišuje od tradičních ligových zápasů: "Hraje se na dva zápasy a přesně tak k tomu my musíme přistoupit. První utkání musíme odehrál tak, abychom měli co nejlepší výchozí pozici do odvety."

Erich Brabec připomněl, že utkání v Uherském Hradišti se mohlo vyvíjet úplně jinak: "Za stavu 0:0 měli hráči Slovácka dvě příležitosti a při nás stálo štěstí, že jsme neinkasovali. Pak hráli kluci výborně, což je nutné podotknout. Ovšem následně jsme měli štěstí znovu, kdy jsme mohli inkasovat ze standardních situací. Myslím si, že to bylo spíše o hlavách. Kluci se možná malinko zalekli toho, že si tak rychle vytvořili dvoubrankový náskok a málem jsme na to doplatili. Teď se musíme na utkání hlavně připravit i psychicky."

Forvard Michael Junior Ugwu se po zranění postupně vrací zpět: "Klukům jsme dali na začátek týdne volno. Na trénincích se uvidí, v jakém stavu hráči jsou. Podle toho budeme i skládat nominaci k utkání. Michael Ugwu už sice nastoupil proti Jablonci a dvakrát za B tým, ale zatím to u něj není ani na půlhodiny v mistrovském utkání. Má před sebou další tréninkový mikrocyklus, tak uvidíme, jak bude vypadat."

Slovácko - Bohemians 1:2 (1:2)
Slovácko - Bohemians 1:2 (1:2)
Kamil Vacek ukázal na kvality Slovácka, ale připomněl i formu, jíž disponují Klokani: "Trenér Martin Svědík je strašně takticky vyspělý, což dodává Slovácku na síle. Jsou strašně bojovným mužstvem. Přirovnal bych je možná i k nám, neboť také nevypustí jediný souboj. Není náhoda, že se dlouho drželi ve skupině o titul, ze které vypadli až teď v závěru základní části. Čeká nás hodně těžké utkání, ale poslední zápasy ukazují, že se nemáme čeho bát a půjdeme si to s nimi v dvojutkání rozdat."

Zápas Klokanů na Slovácku začíná v neděli v 15 hodin. Hlavním rozhodčím bude Pavel Rejžek, jemuž budou na pomezí asistovat Pavel Vlasjuk s Petrem Klupákem. Na pozici čtvrtého rozhodčího byl delegován Karel Hanousek. Duel se odehraje pod dohledem videorozhdočího. Utkání lze sledovat živě na O2 TV Fotbal, ovšem pouze v rámci streamu. O důležitých momentech budeme informovat na sociálních sítích pod hashtagem #SLOBOH. 

V sobotu od 11 hodin se B tým v Uhříněvsi utká s Pískem. Pro svěřence trenéra Vladimíra Hrušky to bude již sedmý zápas Letní ligy. Přijďte tak ukojit své chutě po fotbalovém představení Bohemky do tréninkového centra na utkání B týmu.