Köstl: V závěru jsme měli více sil

Obránce Daniel Köstl komentuje vítězství na Slovácku.

Köstl: V závěru jsme měli více sil

Ve formě hrající Daniel Köstl po zápase mluvil o fyzické náročnosti utkání a stylem hry při rozdílných typech útočníků.

O výhře jsme rozhodli v závěru. Jak jsi viděl zápas?
Bylo to fyzicky náročné, ale ve hře hodně vyrovnané. Myslím si, že jsme drželi míč o trochu více, měli více ze hry a také větší počet příležitostí. První půli jsme odehráli slušně a Slovácko do ničeho nepustili. Bohužel jsme obdrželi gól v nastaveném čase defacto z ničeho. Druhý poločas byl opět vyrovnaný s častými osobními souboji. Naštěstí se nám podařilo dát gól pár minut před koncem, díky čemuž jsme vyhráli.

Několik hráčů Slovácka upadlo do křečí ve druhém poločase. Bylo jejich úsilí, které museli vyvinout, aby se nám vyrovnali, nad jejich možnosti?
Asi ano. Jak jsem říkal, tak to utkání bylo fyzicky náročné. Jsme na tom po fyzické stránce asi lépe, což se možná v závěru ukázalo. Měli jsme v té koncovce utkání více sil, a to hrálo v náš prospěch.

Slovácko - Bohemians 1:2 (1:1)
Slovácko - Bohemians 1:2 (1:1)
Je v něčem jiná hra stoperů, když je na hrotu rychlostní typ útočníka oproti typickému soubojovému?
Trochu jiné to je. Néča (Jakub Nečas – pozn. red.) má raději přihrávky za obranu. Snažili jsme se mu dávat spíše takové "rohlíky“ po lajně, než do souboje se stoperem. Pomáhal nám náběhy za obranu, kam jsme mu to dávali. Hráli jsme i více přes střední záložníky oproti jiným zápasům. Pepa Jindřišek a Vláďa Levin si hodně sbíhali pro míče a rozjížděli akce zezadu.

Brali jste ten zápas trochu jinak, když nešlo přímo o tři body?
Myslím, že jsme k tomu přistoupili normálně. Tedy jako ke každému utkání. Hráli jsme na vítězství, ale samozřejmě někde vzadu v hlavách máme, že hraje v těch dvojzápasech roli pohárová matematika. Dva vstřelené góly na hřišti soupeře jsou pro nás obrovsky důležité.