Zhodnocení sezóny akademie Velvary

Josef Dobeš přiblížil plány akademie na další ročník.

Zhodnocení sezóny akademie Velvary

V rozhovoru mluvil šéf akademie o letní přípravě, plánů na zlepšování péče o hráče , ale i o dalších věcech.

Ačkoliv sezóna skončila, tak se dohrávala ještě přípravná utkání a turnaje. Jak se vám dařilo a z čeho máš největší radost?
My jsme po koronaviru netrénovali a hráli jsme zápasy. Radost mi udělalo to, že se ve většině ročníků týmy vyrovnávají a výborné výkony podává v zápase více hráčů.

V jakém stavu se kluci vrátili po nucené pauze?
Drtivá většina děti se po pauze vrátila velmi dobře připravená, ale to je velká zásluha rodičů, kteří se jim věnovali a plnili domácí úkoly nejen ve škole, ale i v akademii od trenérů.

Jak bude probíhat příprava?
Novou sezónu zahájíme jako vždy v minulosti - absolvujeme letní fotbalový kemp ve Velvarech a pak většina ročníků má své soustředění před zahájením nové sezóny.

Plánujete na září nějaký nábor?
Nábor jsme měli v červnu a na září chystáme experiment - vydáme se s trenéry na základní a mateřské školy v širokém okolí Velvar.

Co Vás nejvíce trápí a na čem budete před novou sezónou pracovat?
Neřekl bych, že nás to trápí, ale chceme se zaměřit více na nefotbalové věci - atletickou, gymnastickou průpravu a práci s fyzioterapeutem, tedy na kompenzaci.

A s jakými věcmi jste spokojený?
Jsem rád, že dokážeme přitáhnout do Velvar trenéry i zdaleka - například z Prahy - bývalé trenéry z Bohemky. A pak, že zvuk akademie rezonuje i v širším okolí, pro mnoho týmů je velká čest se s námi utkat, což mě těší. Nemáme nosánky nahoru a rádi si zahrajeme se všemi, co si to přejí.