Krutá prohra v Mladé Boleslavi

Klokanům se první finálový duel nevydařil.

Krutá prohra v Mladé Boleslavi

Proti Mladé Boleslavi vyrukovala Bohemka v základní sestavě s uzdraveným Pulkrabem, který se vrátil na hrot útoku. Do středu obrany se postavil Krch a kraje defenzivní řady obsadili Köstl s Schumacherem. Od úvodu nastoupil Květ na pravé straně zálohy.

Jako první zahrozili Bohemians, když Schumacherovu přihrávku před brankou našel Köstl, ale Zelený mu stihl ránu zablokovat na rohový kop. Ten obrana domácích odvrátila k Hronkovi, jenž pálil z dvaceti metrů nad branku. O chvilku později se pokusil Köstl zakončit další centr od rohového praporku, ale hlavou míč jen lízl a následoval odkop od branky gólmana Šedy. Další nebezpečí před domácí brankou vzniklo znovu p orohovém kopu. Květ našel na zadní tyči Pulkraba, ovšem jeho střelu ještě ztečoval na další roh Jiří Klíma.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
I poté zahrozili Zelenobílí po rohovém kopu, kdy střílel do téměř odkryté branky Jindřišek, ale domácí defenziva ještě stihla střelu zkušeného kapitána srazit na další rohový kop. Blízko branky byl pak Pulkrab, jenže ke smůle Klokanů vykopl míč na rohový kop vracející se obránce.

Naopak z protiútoku udeřili hosté. Fulnek táhl akci po pravé straně a našel volného Budínského, který levačkou napálil míč přesně pod břevno a domácím zařídil jednobrankový poločasový náskok.

Zkraje druhého poločasu táhl míč Janošek, ale křižnou střelou o kousek minul levou tyč. Vzápětí se k míči ve vápně Bohemky dostal Budínský, před kterým už byla jen prázdná branka a domácí špílmachr přidal svůj druhý gól v utkání. Uběhlo pár minut a Zelený přistrčil míč doleva Fulenkovi, jenž se trefil křížem přesně na zadní tyč a dal třetí branku Mladé Boleslavi.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
Vzápětí do hry přišli Dostál, Ugwu s Nečasem a Bohemians se vrhli za zkorigováním výsledku. Za šestnáctkou pálil Květ, jenže jeho tvrdá rána letěla vedle levé tyče boleslavské branky. Na druhé straně měl míč Túlio a ve vápně Bohemky ho přihrál lépe postavenému Wágnerovi, proti kterému se ale famózně zaskvěl Valeš a skvělým zákrokem uchránil Klokany od inkasované branky.

Pěkný fotbalový moment předvedla Bohemka. Z levé strany odcentroval Mosquera, ale Dostálovu hlavičku rybičkou lapil brankář Šeda.

Bohemians kýžený snižující gól nevstřelili a v úterý vrhnou své síly do zvrácení ztráty na Středočechy.