Těsná výhra na postup nestačila

Klokani měli několik příležitostí na zvrácení manka, ale bohužel je nevyužili.

Těsná výhra na postup nestačila

Do odvetného duelu nastoupili Klokani s několika změnami. V brance začal Le Giang a v obraně Bederka s Jindřiškem. Do středu zálohy se posunul Hůlka, vedle něj byl Vacek. Útočné trio utvořili Nečas, Puškáč a Vodháněl. Bohemka se pustila už od začátku do útočení. Z hranice šestnáctky pálil Hůlka, ovšem Šeda zvládl míč vyrazit. O malou chvíli později se po pěkné akci dostal do šance Vodháněl, ale střelu pravačkou z oblasti penaltového lapil boleslavský brankář.

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Po deseti minutách ale získal míč Budínský v šestnáctce Bohemians, přihrál pod sebe na Fulneka, jehož ránu pod břevno fantastickým zákrokem vyškrábl Le Giang na rohový kop.

Pak se ale Klokani dočkali. Puškáč si dobře pokryl míč v hostující šestnáctce, obtočil se kolem protihráče a ránou na zadní tyč zařídil Bohemce vedení.

To mohlo být vzápětí dvoubrankové, když Zelený odvracel nebezpečný centr, avšak trefil z blízkosti Dostála, který nestačil zareagovat a balon se odrazil do zámezí. Do příležitosti se prodral i Nečas, ale jeho střelecký pokus byl zablokován. Náhle se prosadili hosté, když se po přihrávce zprava trefil Jiří Klíma. První poločas tak skončil za nerozhodného stavu.

Ze druhého poločasu uplynulo pár minut, když si Vodháněl vzal míč a na hranici šestnáctky byl faulován. K exekuci přímého kopu se postavil Jindřišek, jenž nedal Šedovi v brance šanci a vrátil Bohemce vedení.

Bohemians zatlačili svého soupeře a měli vytrvalý tlak, ale další branky už bohužel nevstřelili. Z Finále skupiny o Evropu tak postupuje Mladá Boleslav.