Michal Šmíd opouští Bohemians

Oblíbený obránce přijal nabídku Slavie a připojí se k jejímu B týmu.

Michal Šmíd opouští Bohemians

Stoper Michal Šmíd dnes po dohodě rozvázal profesionální smlouvu u Botiče a zítra se připojí k rezervnímu týmu SK Slavia Praha, ve kterém bude nadále působit. Klub Bohemians se rozhodl půl roku před vypršením Michalova kontraktu vyhovět přání hráče a uvolnit jej. Součástí nabídky Slavie je Michalovo pozdější zapojení jako trenéra k některému z mládežnických mužstev, což sám hráč považuje za svůj cíl po ukončení aktivní kariéry.

"Nabídka přišla asi v pravý čas. Trénování dětí mě baví a v budoucnu se mu chci určitě věnovat. Klukům v Bohemce se teď daří, já jsem se do sestavy moc nedostával a navíc by mi v zimě skončila smlouva. Jsem moc rád, že mě klub uvolnil. Prožil jsem tu skvělé roky a na Bohemku a její fanoušky nikdy nezapomenu," řekl k přestupu Michal Šmíd.

Odchod zkušeného obránce okomentoval také sportovní ředitel Miroslav Držmíšek: "Není pro mě jednoduché se s Michalem rozloučit. Pro Bohemku odvedl neskutečnou práci a v nejtěžších chvílích na něj bylo vždy spolehnutí. Jak po stránce sportovní, tak i po té osobní je velkou osobností Bohemians za několik posledních let. Věřím, že přijde čas, kdy se naše cesty znovu sejdou a společně navážeme na naši spolupráci."

Oblíbený Šmíďák přišel do Bohemky před osmi lety v létě 2012 z pražské Dukly a pomohl Klokanům vybojovat postup do první ligy, ve které od té doby hrají dodnes. Ve druhé lize nastoupil 27x a vstřelil dva góly. V nejvyšší soutěži se za Klokany ve 159 zápasech trefil devětkrát. Každý si vzpomene na jeho vyrovnávací gól na Letné. Michal vstřelil také historicky první gól na městském stadionu Ďolíček, když otevřel skóre památného utkání s Plzní (5:2).

Šmíďák si zcela určitě zaslouží hezké rozloučení s Bohemkou, které klub naplánuje na období, kdy mu bude moci zatleskat plný Ďolíček.

Michale, ze srdce ti děkujeme za každou minutu, kterou jsi odehrál v zelenobílém dresu a do další kariéry, ať už hráčské, nebo trenérské, ti přejem hodně štěstí! A kdo ví. Třeba se v Ďolíčku opět potkáme.