Jednoznačné vítězství nad Chrudimí

Puškáč nastřílel hattrick za dvacet minut a po pauze se prosadil Hronek.

Jednoznačné vítězství nad Chrudimí

Proti Chrudimi nastoupili Klokani v rozestavení se třemi středními obránci. V útoku znovu operovali vedle sebe Koubek s Puškáčem.

Po šesti minutách Levin ve středu pole přiťukl míč Haškovi, který zrychlil akci přihrávkou na Bartka, jehož přízemní centr prolétl šestnáctkou. Balon si ale našel Schumacher a našel Koubka, ovšem jeho střelu na bližší tyč fantasticky zneškodnil brankář Mrázek. Poté odcentroval z pravé strany levačkou Bartek, ale Vacek hlavou zakončil kousek vedle levé tyče hostující branky.

Bohemians Praha 1905 - MFK Chrudim
Bohemians Praha 1905 - MFK Chrudim
Následně už se Bohemians prosadili. Koubek udržel míč a přihrál svému útočnému kolegovi Puškáčovi, který do uličky vyslal vstříc brance Haška. Ten postupoval až k malému vápnu, ale jeho jemný efektní oblouček se odrazil od tyče, avšak míč si našel Puškáč, jenž neomylně poslal Klokany do vedení.

Na druhé straně mohli srovnat hosté. Přímý kop z osmnácti metrů zahrával Kesner, ovšem technickou střelou o kousek minul branku Le Gianga. Ze standardní situace zahrozila i Bohemka. Vacek poslal do šestnáctky pěkný centr, ale Puškáč hlavou jen o pár centimetrů minul pravou tyč.

Druhý gól přidala Bohemka vzápětí. Bartkův centr v krkolomné pozici zakončil Schumacher, ale do balonu se na malém vápně opřel Puškáč, který svým druhým gólem zvýšil náskok. Nezůstalo jen u toho. Pět minut před pauzou Levin skvělou průnikovou přihrávkou našel Puškáče, jenž obešel gólmana a elegantně završil hattrick. První poločas tak skončil za tříbrankového vedení Bohemians.

Bohemians Praha 1905 - MFK Chrudim
Bohemians Praha 1905 - MFK Chrudim
Do druhé půle nastoupili Klokani s kompletně vyměněnou jedenáctkou. A po chvilce se radovali. Nejdříve kombinačně překonali presink hostujících hráčů a následně Jindřišek našel diagonální pasem Keitu. Forvard Bohemians přihrál Vaníčkovi, jehož nabídku si zpracoval Ugwu, aby přiťukl Hronkovi, jenž prokázal své kvality a neměl problém vsítit čtvrtý gól Bohemians.

Skórovat mohl i Vaníček, jenž si hezky navedl míč, avšak gólman Mrázek jeho ránu na přední tyč s problémy vyrazil a dobíhající obránce balon odkopl pryč. Na opačné straně pálil Havlena, ale Valeš si s jeho ránou poradil. V závěru táhl protiútok po levé straně Hronek a přihrál pod sebe, jenže Ugwu zakončil nad branku hostujícího týmu.

Bohemians tak jednoznačně porazili Chrudim a už ve čtvrtek se utkají v dalším zápase s Táborskem.