V přípravě je Bohemka nadále neporažena

Po remíze s Jabloncem vystřelili výhru nad Žižkovem svými brankami Hronek s Nečasem.

V přípravě je Bohemka nadále neporažena

Proti Jablonci nastoupili Klokani v útoku s Osmančíkem a Keitou. Levý kraj obrany zaujal Vondra. Míč sice od úvodu drželi více Klokani, ale do zakončení se častěji dostávali hosté. Po centru Podaného se na přední tyči dostal k hlavičce Schranz, ovšem zakončil vedle. Vzápětí se do centru hezky hlavou položil Podaný, ovšem trefil pouze břevno Valešovy branky.

Bohemians - Jablonec 0:0
Bohemians - Jablonec 0:0
Rychlý protiútok Jablonce pak táhl Pilař a před šestnáctkou se odhodlal ke střele, avšak fantastický Valeš balon vyškrábl konečky prstů na rohový kop. Za Klokany zahrozil před poločasem Osmančík, jenž se proháčkoval přes obránce, ale Hanuš jeho střelu k tyči zvládl vyrazit. První půle tak skončila za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vstoupili lépe Klokani. Centr z levé strany zakončil Osmančík, avšak Hanuš uchránil čisté konto. Za hosty pálil znovu Pilař, ale branku minul. Deset minut před koncem střílel Chramosta, ovšem Krch obětavým zákrokem střelu zablokoval. V závěru pálil z hranice velkého vápna opět Chramosta, ale Valeš prokázal výtečnou formu a ránu vyrazil.

Utkání s Jabloncem tak skončilo bezbrankovou remízou.

Do odpoledního utkání proti Žižkovu naskočil v brance Le Giang, jehož se po pár minutách pokusil překonat Diviš, ale jeho přízemní rána z pravé strany skončila jen na boční síti. Individuálně to pak zkoušel Urbanec, jenž si udělal prostor na střelu, ovšem levačkou pálil mimo branku Le Gianga. Bohemians zahrozili ránou Květa, ale Švenger zvládl jeho pokus vyrazit do bezpečí. Po první půli byl tak stav bezbrankový.

Bohemians Praha 1905 - FK Viktoria Žižkov
Bohemians Praha 1905 - FK Viktoria Žižkov
Po pauze střílel z úctyhodné vzdálenosti Skopec, ale o metr minul pravou tyč branky Klokanů. Poté Bartek zprava přihrál pod sebe a Hronek nádhernou ránou pod břevno poslal Bohemians do vedení. Vzápětí přilétl do šestnáctky centr z levé strany od Schumachera a Nečas hlavou navýšil náskok.

Klokani své druhé utkání zvládli a porazili Žižkov díky brankám Hronka a Nečase.