Do tréninku se dnes připojil gólman Bačkovský

Bohemians reagují na zranění Romana Valeše.

Do tréninku se dnes připojil gólman Bačkovský

Na dnešním tréninku Bohemky v Uhříněvsi se v kabině objevila nová tvář. Ke Klokanům se připojil mladý brankář Hugo Jan Bačkovský. Kmenový hráč Sparty Praha chytal poslední dva roky v druholigové Vlašimi. Do letní přípravy nastoupil na Letné, na soustředění však s prvním týmem neodcestoval. Talentovaný gólman má také reprezentační starty, naposledy v repre U20. Jeho příchod do Bohemians je reakcí na zranění Romana Valeše, které se jeví jako dlouhodobé na několik měsíců.

Výběr hráče okomentoval trenér brankářů Miroslav Miller: "Huga znám z mládežnických kategorií Sparty, kde jsme trénovali společně. Erich Brabec ho měl jako svěřence ve Vlašimi a tam se potkal i s Patrikem Le Giangem, se kterým tvořili brankářskou dvojici. Myslím, že povahou k nám do kabiny zapadne bez problémů a navíc je to talentovaný brankář." Formu jeho působení u Botiče kluby řeší, s velkou pravděpodobností se bude jednat o hostování.

Pohyb v kádru nastal také opačným směrem. Útočník Matěj Koubek dostal svolení připravovat se s druholigovým Ústím nad Labem. "Matěj je mladý hráč, ročník 2000. Jeho poslední hostování v Jihlavě nedopadlo úplně podle představ a moc herní praxe tam neposbíral. Potřebuje teď hodně hrát, aby sbíral zkušenosti a druhá liga pro něj bude daleko lepší. V Bohemce by tolik prostoru zatím nedostal," řekl k tomuto kroku hlavní trenér Luděk Klusáček.