V neděli začíná liga

Klokani se chystají na úvodní ligové kolo.

V neděli začíná liga

Krátká letní pauza se nachýlila ke svému konci a nyní je už na řadě liga. Pro Klokany začne v neděli proti soupeři, se kterým odehráli i poslední duel loňské sezony, což je Mladá Boleslav. V jejím kádru proběhlo v létě několik změn, zejména ohledně příchodů. V přípravě Středočeši dvakrát zvítězili, jednou remizovali a jednou prohráli.

V kádru soupeře již nenajdeme Tomáše Wágnera, který odešel do kyperského Nea Salamis. Zkušený obránce Daniel Pudil posílil druholigovou Viktorii Žižkov. A Ewerton bude i nadále hostovat v Pardubicích, ale tentokrát už si zahraje nejvyšší soutěž. Nejvíce byla posílena ofenziva Mladé Boleslavi. Z Jablonce byl zapůjčen útočník Ikaunieks a z tureckého Kayserisporu se vrátil Muris Mešanovič. O šanci v první lize bude bojovat obránce Šimon Gabriel, jenž je kmenovým hráčem Plzně a ve městě automobilů bude hostovat. A ze Sparty budou v Mladé Boleslavi hostovat útočník Drchal, záložník Kulhánek a univerzál Zahustel. V týmu nechybí ani Dominik Janošek, jemuž bylo prodlouženo hostování z Plzně.

Bohemians - Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Bohemians - Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Erich Brabec připomíná odlišnosti Mladé Boleslavi: "V ofenzivě mají na výběr mezi hráči jako Drchal a Mešanovič, kteří jsou pohybliví a nebezpeční. Ještě navíc na kraji může nastoupit Zahustel. Domnívám se, že nedělní duel bude odlišný od těch dvou zápasů, které jsme odehráli v rámci nadstavby. Uvidíme, jak do utkání vstoupíme my a v jakém rozestavení do zápasu půjde Boleslav. Budeme rozhodně chtít ten úvod sezony zvládnout."

Během letní přípravy postihlo Klokany několik zranění: "Některé hráče k dispozici nemáme. Šanci dostanou jiní a je to pro ně prostor se ukázat, aby přesvědčili, že patří do základní jedenáctky. Kádr je dostatečně široký, abychom společně vybrali dobrou sestavu."

Z hostování se vrátili Jan Vondra a Filip Hašek: "Nechtěl bych někoho speciálně vyzdvihovat. Přípravu odpracovali všichni velmi dobře. Někomu se samozřejmě dařilo více, jinému zase méně. Důležité budou ale výkony v lize. Filip Hašek je bohužel zraněný, tudíž do nedělního utkání určitě nezasáhne. Aktuálně je v tréninku s kondičním trenérem. Honza Vondra se na své pozici jeví velmi dobře."

Utkání Bohemians v rámci prvního ligového kola s Mladou Boleslaví se hraje v Ďolíčku v neděli od 18:30 hodin. Jako hlavní sudí byl delegován Pavel Rejžek a asistenty budou Petr Caletka s Adamem Horákem. V přímém přenosu bude utkání vysílat stanice ČT sport. O průběhu duelu budeme informovat na sociálních sítích. Vše najdete pod hashtagem #BOHMBL.

Bohemians - Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Bohemians - Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Stadion bude otevřený od 17:30. Mezi hlavní tribunou a kotlem nelze procházet. Pokud máte lístek do sektorů A1 - A5, tak se dostanete do fanshopu a přístupné budou toalety pod kamennou prodejnou. Jestliže jste držitelem vstupenky do sektorů B nebo C, tak se do fanshopu nedostanete a sociální zařízení najdete mezi kotlem a hlavní tribunou. Na Náměstíčku v "hlavním" dřevěném stánku lze zaplatit kartou. Stejně tak v kotli, kde je možné tento způsob platby provést ve stánku pod hodinami. Prosíme fanoušky o dodržování rozestupů. V sektoru na stání je v případě menšího rozestupu než 1,5m nutné mít nasazenou roušku.

V sobotu zahajuje sezonu B tým Bohemians, který od 17 hodin nastoupí na hřišti Ústí nad Orlicí. I o tomto utkání budeme informovat na sociálních sítích.