Na úvod ligy demolice Boleslavi

Klokani po brankách Puškáče, Jindřiška, Bartka a Dostála zvítězili.

Na úvod ligy demolice Boleslavi

Do prvního zápasu proti Mladé Boleslavi vstoupila Bohemka v brance s Le Giangem a Jindřiškem na levém kraji obrany, před nímž operoval Schumacher.

Úvod duelu nabídl vyrovnanou hru, ale pak Vaníček výborně napadal rozehrávku Boleslavi a jeho práci dokončil Hronek, jenž míč získal. Balonu se znovu pak ujal Vaníček a centrem našel Puškáče, který poslal neomylně Bohemians do vedení.

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Hned po rozehrávce odpověděli hosté. Túlio napřáhl ke střele z pětadvaceti metrů, ovšem Le Giang skvěle ránu vyrazil na rohový kop.

Následně Levin centrem ze standardní situace hledal nabíhající spoluhráče. Ve velkém vápně byl v náběhu Puškáč faulován Jakubem Klímou. Hlavní rozhodčí ocenil jeho nedovolený zákrok žlutou kartou a nařídil pokutový kop pro Bohemians. K exekuci se postavil zkušený Jindřišek a střelou k pravé tyči zvýšil náskok Klokanů.

To ale nemuselo být vše. Bartek skvělým křižným pasem našel Bederku, jenž si zpracoval míč a jeho nádhernou ránu vyrazil Mikulec fantastickým zákrokem na rohový kop. Ještě před pauzou hosté dvakrát vystřídali.

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Poté ale Vaníček lahůdkovou přihrávkou za obranu přesně přenesl míč na Hronka, jenž technickou střelou překonal Mikulce. Asistent na pomezí ovšem signalizoval ofsajdového postavení skórujícího hráče, a tak se do kabin šlo za dvoubrankového vedení Bohemians.

Z druhého poločasu uběhla pouhá chvíle, když se skvěle před Tatajeva dostal Puškáč, ovšem jeho střelu Mikulec vyrazil. V další šanci Klokanů byl pak Vacek, jenže brankář Boleslavi míč lapil do svých rukavic.

Třetí branka Bohemians ale nakonec padla, navíc po nádherné akci. Bartek s Vaníčkem se nejprve kombinačně vymanili z napadání hostujících hráčů. Vaníček pak táhl balon po pravé straně a naservíroval ho Bartkovi, jehož tečovaná střela zapadla na zadní tyč. Pár minut před koncem pak skvěle hrající Vaníček dalším nádherným centrem našel střídajícího Dostála, jenž hlavičkou nedal hostujícímu brankáři šanci a vsítil čtvrtý gól Klokanů.

Bohemians si za ovací fanoušků pohlídali pohodlný náskok a v prvním ligovém utkání jednoznačně porazili Mladou Boleslav.