Bohemians míří do moravské metropole

Klokani se v neděli v rámci druhého kola utkají s Brnem.

Bohemians míří do moravské metropole

Ještě než ligu přeruší reprezentační přestávka, tak Bohemians čeká první letošní výjezd, který je zavede na hřiště nováčka z Brna. Soupeř Klokanů hned v prvním kole změřil doma síly se Spartou (1:4). V letní přípravě Brno hned třikrát zvítězilo, když si poradilo s prvoligovou Olomoucí (2:0) a v generálce i se Zlínem (2:1). Třetí úspěch si Moravané připsali po utkání s Jihlavou (2:1). Prohráli ale na půdě nováčka druhé ligy, FK Blansko (0:2) a s Líšní (2:3).

Pro sezonu v nejvyšší soutěži posílil kádr Jan Moravec, který přišel z Karviné. Jeho jmenovec Koudelka pak hostuje na Srbské z druholigového Prostějova. Naopak obránce Petr Pavlík hostuje ve slovenské Pohronii. Útočník Martin Zikl se záložníkem Davidem Juráskem byli zapůjčeni do Prostějova.

Bohemians - Mladá Boleslav 4:0 (2:0)
Bohemians - Mladá Boleslav 4:0 (2:0)
Erich Brabec ukázal na silné stránky Brna: "Sparta jim ukázala, že liga je úplně o něčem jiném. Brno si z toho vzalo ponaučení a ve druhém poločase už ukázalo své silné stránky. Ať už je to presink nebo přechod do útočné fáze hry. Právě kvalitu v té ofenzivní části mají obrovskou. Neřekl bych, že se v něčem Brno změnilo oproti tomu, čím se prezentovalo ve druhé lize. Mají v týmu mladé ambiciózní kluky, kteří chtějí hrát rychle nahoru. To ukázali i v utkání se Spartou. Sice měli velké mezery v defenzivě, ale ve druhé lize je nikdo takhle nenachytá, protože je to tam obecně pomalejší."

Testování na Covid-19 zahýbalo ligovou soutěží hned na začátku: "Může se stát, že nějaký zápas nakonec odložený bude. Dnes máme za sebou další testování. Uvidíme také, jak na tom budou ostatní kluby a zda je to nějak poznamená. Nám vypadli před tím prvním zápasem čtyři hráči. Pokud by nám i nadále odpadali, tak tím to bude horší pro skládání sestavy na utkání. Věřím, že by nás ani nepoznamenal fakt, kdybychom museli jet do Brna až v neděli."

Záložník Antonín Vaníček si proti Mladé Boleslavi připsal hned tři asistence a vyhlíží už další duel: "Já se řídím takovým jednoduchým pravidlem. Soupeře vůbec neřeším. Ani to, zda jsou namotivovaní nebo ne. Jen chci, abychom potvrdili tu velkou sílu, kterou máme a ukázali skvělý útočný fotbal, jímž se prezentujeme."

Bohemians - Mladá Boleslav 4:0 (2:0)
Bohemians - Mladá Boleslav 4:0 (2:0)
Zápas Bohemians v Brně je na programu v neděli od 16:30 hodin na stadionu Srbská. Hlavním rozhodčím bude Zbyněk Proske. Jeho asistenty pak Jakub Hrabovský a Radim Dresler. Jako čtvrtý sudí byl delegován Dalibor Černý. Zápas se odehraje pod dohledem videorozhodčího. Pořádající klub se rozhodl sektor pro hosty otevřít a vstupenky budou v prodeji na místě. Informace o utkání najdete na sociálních sítích pod hashtagem #BRNBOH.

V neděli dopoledne můžete vyrazit na náš B tým, který se v Uhříněvsi utká se Slovanem Velvary. Zápas má výkop v 10:15.