Triumf na Spartě vystřelili Bartek s Köstlem

Klokani ve druhé půli otočili přípravný zápas na Letné.

Triumf na Spartě vystřelili Bartek s Köstlem

V přípravném utkání na Spartě nastoupil v brance od začátku Bačkovský. Po zranění hrál i Hašek. Už po minutě měli Klokani k dispozici rohový kop. Odražený míč si pak zpracoval Vacek, ale z hranice šestnáctky střílel levačkou jen do boční sítě.

AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
Vzápětí se prosadila Sparta. Ve středu hřiště si přebral míč Fortelný a milimetrovým pasem našel Minčeva, jenž postupoval na branku a technickou střelou na zadní tyč poslal domácí do vedení.

Klokani se pak oklepali z rychlého úderu a dostali se do zakončení. Nejprve Dostál přihrál Vackovi, jenž se obtočil okolo stopera Lischky, ovšem ránu lapil brankář Holec. Pak pálil ze střední vzdálenosti Hašek, ale Holec balon skryl v náruči. Po rychlé kombinaci na malém prostoru se do vápna Klokanů přihnal Krejčí a hledal na zadní tyči Karlssona, ovšem skvělým obranným skluzem přihrávku zablokoval Vondra. První poločas tak skončil za jednobrankového vedení Sparty.

Krátce po přestávce Klokani srovnali. Nejprve přihrávku před branku nestihli zakončit Puškáč s Nečasem, ale druhý jmenovaný balon doběhl a našel pod sebou Bartka. Ten se nádherně zbavil protihráče a výstavní střelou do šibenice srovnal stav utkání.

AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
Bohemians se radovali i podruhé. Keita našel na malém vápně Hronka, jenž doklepl míč do prázdné branky. Asistent rozhodčího na pomezí ale signalizoval ofsajdové postavení skórujícího hráče a stav zůstal nerozhodný. Poté domácí zahrozili Kozákem, jenže proti jeho střele se vytáhl skvěle Bačkovský.

V závěru ale měli Klokani k dispozici další rohový kop. Odražený balon si v oblasti penaltového puntíku našel Köstl, z otočky vypálil a míč se od břevna odrazil za brankovou čáru. Třetí branku mohl přidat Květ, ale po přihrávce Puškáče trefil jen pravou tyč domácí branky.

Bohemka tak na Spartě v rámci přípravného utkání vyhrála.