Do Olomouce už v pátek

Bohemians po reprezentační pauze zamíří na Hanou.

Do Olomouce už v pátek

Reprezentační pauza skončila a Klokany čeká už v pátek ligový zápas. V rámci 3. kola FORTUNA:LIGY se představí na hřišti Sigmy Olomouc. Ta na úvod nového ročníku doma porazila Liberec (1:0), ale následně odjela s prázdnou ze Sparty (0:3). V letní přípravě Sigma porazila Rosice (1:0) a Prostějov (3:0). Jednou prohrála s Brnem (0:2) a remizovala s Trnavou i Pardubicemi (shodně 1:1).

Tým v létě opustil záložník Václav Pilař, když se po neprodloužení smlouvy stal volným hráčem a následně podepsal v Jablonci. Hostování skončilo také útočníkovi Lukáši Julišovi, jenž se vrátil do pražské Sparty. Zkušený Pavel Dvořák odešel do Hradce Králové a Jiří Texl bude nadále hostovat v Opavě. Do pražské Dukly pak odešel Lukáš Buchvaldek. A kariéru ukončil brankář Miloš Buchta.

Sigma Olomouc - Bohemians 1:1 (0:1)
Sigma Olomouc - Bohemians 1:1 (0:1)
Sigma získala velkou posilu do defenzivy, když z Plzně přestoupil velezkušený Roman Hubník. Z B týmu byl přeřazen do prvoligového týmu Pavel Zifčák. Ze slovinského NK Rudar Valenje přišel Dominik Radič. Poslední posilou je francouzský obránce Florent Poulolo.

Erich Brabec připomněl výborný výkon Sigmy proti Liberci: "Olomouc bude hodně těžkým soupeřem. V prvním ligovém utkání doma porazila Liberec, což nebyla náhoda. V prvním poločase předvedli výborný agresivní výkon a hráčům Severočechů nedali na hřišti ani centimetr prostoru. To samé budou chtít praktikovat i na nás. My se s tím musíme vyrovnat a jejich zbraním odolat."

Olomouc už povedou do utkání trenéři Radoslav Látal s Jiřím Nečkem: "Domnívám se, že sportovní ředitel Minář byl s trenéry v úzkém kontaktu. Navíc mají podobný pohled na fotbal, takže nepřítomnost trenérů Látala s Nečkem nemusela být znatelná. Na Spartě neodehrála Olomouc špatné utkání, ale Sparta byla efektivní."

Trenéři Bohemians mají k dispozici znovu téměř kompletní kádr: "Do týmu se nám hráči vrátili nachystáni na tréninkovou zátěž. Odehráli část přípravného utkání na Spartě a v neděli hráli ještě za B tým. Věřím, že budou připraveni i do utkání."

Sigma Olomouc - Bohemians 1:1 (0:1)
Sigma Olomouc - Bohemians 1:1 (0:1)
I Klokani mohli pomýšlet na reprezentační nominaci do A týmu: "Někteří hráči určitě měli takovou formu, že povoláni být mohli. Ale trenéři reprezentace sestavovali nominaci v šibeničním termínu. Takže se asi i přihlíželo na vzdálenost do Olomouci a rozhodli se od nás nikoho nepovolat. My doufáme, že si kluci odpočinuli a načerpali síly do dalších ligových zápasů."

Zápas v Olomouci hrají Bohemians v pátek od 18 hodin. V přímém přenosu ho bude vysílat ČT sport. Hlavním rozhodčím bude Jan Cihlář. Asistovat mu na čarách budou Ivo Nádvorník a Zdeněk Dobrovolný. Na utkání bude dohlížet i videorzhodčí. Na sociálních sítích budeme informovat o nejdůležitějších událostech utkání. Vstupenky do sektoru pro fanoušky Bohemians jsou ke koupi ve fanshopu. Zakoupit je můžete také na pokladnách stadionu před utkáním.