Z Hané se vracíme bez bodů

Klokani dvakrát v závěru inkasovali a v Olomouci prohráli.

Z Hané se vracíme bez bodů

Klokani nastoupili na hřišti Sigmy Olomouc od úvodu i s Lukášem Hůlkou. První vážnější zakončení si připsali Bohemians po úvodní čtvrthodině. Vaníček na pravé straně s míčem utekl Breitemu a našel před brankou Hronka, ovšem ten střílel těsně vedle levé tyče.

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905
Ke střele se dostali i domácí. Houska si navedl míč na střed a pumelicí z dvaceti metrů mířil k pravé tyči, jenže Le Giang byl u ní včas a míč vyrazil na rohový kop. O malou chvilku později odcentroval z pravé strany Hála, avšak Gonzálezova hlavička skončila nad brankou Bohemians. Poté střílel z hranice šestnáctky znovu González, avšak Bederka střelu srazil na rohový kop.

Nakonec se ale před pauzou radovali domácí. Na hranici šestnáctky vypálil pravačkou Houska, který se trefil přesně na zadní tyč a zajistil Olomouci jednobrankový poločasový náskok.

Hned zkraje druhé půle se v šestnáctce Bohemians individuálně snažil prosadit Houska, ale přiťukl míč Breitemu, který ho předal Hálovi a rána pravého obránce domácích letěla vedle pravé tyče branky Le Gianga. Vzápětí střílel ze střední vzdálenosti Breite, ale branku Klokanů neohrozil.

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905
Rozdílně si už počínal Houska. Středopolař Sigmy si nejprve naváděl míč středem hřiště a z hranice velkého vápna trefil levou tyč, od níž se balon odrazil přesně do pohybu hráči, ale ten svoji dorážkou prostor mezi tyčemi netrefil.

V závěru ještě Hůlka fauloval ve vlastní šestnáctce a hlavní sudí nařídil pokutový kop pro Olomouc. K exekuci se postavil Houska a pojistil vedení domácích. A v nastaveném čase ještě doklepl míč do sítě Chytil, čímž vstřelil třetí gól domácího týmu.

Bohemians se bohužel prosadit nedokázali a z Hané tak jedou bez bodového zisku.