Le Giang: Musíme jít dál

Brankář Patrik Le Giang hodnotí prohru v Olomouci.

Le Giang: Musíme jít dál

Patrik Le Giang mluvil po utkání o pokutovém kopu i skončené sérii. Více v rozhovoru.

Jak jsi ty viděl zápas, ve kterém se nám v ofenzivě nedařilo?
Nevypracovali jsme si moc šancí a ani nakonec pořádně neohrozili branku Sigmy. Také proto jsme odjeli s prázdnou.

Spolu s Ondřejem Kolářem ze Slavie jsi byl jediným, kdo v úvodních dvou kolech neinkasoval…
Zejména je to zásluha celého týmu. Pro brankáře je vždy příjemné, když vychytá čisté konto. Ale byly to jen dva zápasy na začátku soutěže. Samozřejmě bych byl raději, kdyby série pokračovala. Bohužel se tak nestalo a v Olomouci skončila. Zároveň ovšem věřím, že začne nová.

Neměl jsi moc příležitostí si pořádně zachytat, protože Sigma byla efektivní. Bylo to pro tebe po utkání v kabině o to těžší?
Přesně tak. V podstatě jsem zasáhl proti jedné střele. Ve druhé půli ještě Houska trefil tyč a následně z dorážky přestřelil. Moc zákroků jsem si nepřipsal. V závěru navíc padly ještě dva góly. Pro brankáře je to nepříjemné, ale i takové zápasy jsou. Musíme se z toho poučit a jít dál!

Sigma - Bohemians 3:0 (1:0)
Sigma - Bohemians 3:0 (1:0)
Houska zvolil při pokutovém kopu pomalý rozběh.
Byl jsem intuitivně rozhodnutý pro stranu po mé pravé ruce. Nečekal jsem, že to Houska vyřeší takto. Penaltu provedl opravdu bravurně. Já mu to ulehčil tím, že jsem udělal pohyb a on vystřelil do protipohybu.

Co si z takového zápasu můžeme odnést?
Musíme si z toho vzít ponaučení, oklepat se a dívat dopředu. Šancí jsme si moc nevytvořili. Jednu gólovku měl Hroňas (Petr Hronek – pozn. red.). Kdyby ji proměnil, tak je celý průběh utkání pravděpodobně jiný. Nakonec skórovali pouze hráči Sigmy.