Po gólech Květa a Nováka postupují Klokani

Bohemians si v klidu pohlídali postup do třetího kola.

Po gólech Květa a Nováka postupují Klokani

Na hřišti Velvar nastoupili Klokani v brance s Bačkovským. V základní jedenáctce byli i Vondra, Hašek a Keita. Utkání sotva začalo, když si našel ve velkém vápně prostor Květ a po přihrávce od brankové čáry se trefil přesně křižnou střelou a Bohemka vedla.

TJ Slovan Velvary - Bohemians Praha 1905
TJ Slovan Velvary - Bohemians Praha 1905
Klokani tak získali klid, prezentovali se aktivním kombinačním fotbalem a dál se snažili ohrozit domácí branku. Navýšit náskok mohl Krch, kterého našel Hašek, ale v těžké pozici střílel obránce Bohemky mimo branku. Další zakončení si připsal Keita, avšak hlavou jen o kousek minul levý horní roh branky Měsíčka. První půle tak skončila za jednobrankového vedení Bohemians.

Po pauze měli Klokani další příležitost. Hašek se ujal míče, individuálně obelstil dva protihráče, ale bohužel o kousek přestřelil branku Velvar. Poté se ladně proháčkoval do šance i Novák, jenže střelu mu zablokoval Havránek.

Talentovaného záložníka Klokanů to ale nemuselo mrzet dlouho. Téměř vzápětí se do zakončení dostal znovu a tvrdou ránou na zadní tyč zvýšil náskok.

Novák se pak ujal exekuce rohového kopu a krásným centrem našel Hůlku, ale jeho hlavička letěla kousek vedle levé tyče. Na druhé straně vypálil ze střední vzdálenosti Havránek, avšak Bačkovský skvěle vytěsnil střelu na rohový kop. Třetí branku mohl přidat Nečas, jenže jeho hezký obstřel skončil na pravé tyčce a Ugwu ve skluzu zakončil mimo.

Bohemians si v závěru dvoubrankový náskok zkušeně pohlídali a postoupili do další fáze poháru.