V pátečním podvečeru opět na hřišti soupeře

Klokany čekají v dalším ligovém kole České Budějovice.

V pátečním podvečeru opět na hřišti soupeře

Bohemka už ladí formu na další ligový zápas. V rámci pátého kola FORTUNA:LIGY se představí na hřišti Českých Budějovic. Tedy soupeře, který v dosavadních dvou domácích zápasech ještě neskóroval a hned osmkrát inkasoval. Výraznou měrou ale tuto statistiku ovlivnilo první utkání, v němž Dynamo podlehlo Slavii tenisovým výsledkem (0:6). Poté doma svěřenci trenéra Davida Horejše podlehli dalšímu ambicióznímu týmu, a to Liberci (0:2). České Budějovice mají na svém kontě prozatím dva body za remízy na hřišti ostravského Baníku (2:2) a Opavy (0:0).

Dynamo v letní pauze opustila opora zadních řad, zkušený Tomáš Sivok, který ukončil kariéru. Do Jablonce odešel útočník Ivan Schranz, jenž v minulém ročníku skóroval v obou vzájemných zápasech Dynama s Bohemians. Další forvard Rabušic našel staronové působiště v mužstvu Liberce.

České Budějovice - Bohemians 3:2 (1:0)
České Budějovice - Bohemians 3:2 (1:0)
V kádru Dynama naopak nadále hostuje talentovaný Pavel Šulc z Viktorie Plzeň. Ze západu Čech byl zapůjčen i útočník Lukáš Matějka, který v minulém ligovém ročníku hostoval v druholigovém Ústí nad Labem a nastřílel osmnáct branek (16 v lize a dvě v MOL Cupu). Defenzivu posílili Martin Králik ze Žiliny a Lukáš Skovajsa z Dinama Bukurešť. V týmu pokračuje i Filip Havelka, jemuž bylo prodlouženo hostování ze Sparty. Ze Slavie hostuje na jihu Čech nizozemský útočník Mick Van Buren, ovšem zranění ho doposud do hry nepustilo.

Erich Brabec očekává na jihu Čech tuhý boj: "V pátek nás čeká hodně těžké utkání. Odchod Tomáše Sivoka je pro Dynamo rozhodně oslabením, protože byl osobností na hřišti i v kabině. Do týmu přišli nějací noví hráči, ale potřebují čas. V úvodu ligy Dynamo odehrálo těžké zápasy, zejména v domácím prostředí. Výsledkově je nezvládli, což ukazuje, že čas hraje proti Českým Budějovicím."

Neopomenul ani kvality forvarda Matějky: "Je hotovým útočníkem pro první ligu, což potvrzuje. Branky dával ve třetí i druhé lize. Je odchovancem Plzně a má dobré návyky. Osobně se domnívám, že je hodně kvalitním forvardem."

Klokani budou chtít napravit poslední zápasy: "Góly jsme obdrželi. Je jedno, zda to bylo v situaci, kdy jsme otevřeli hru nebo nějaké jiné. Naopak jsme branky nevstřelili, což je hlavní rozdíl. Proti Plzni jsme si vypracovali šance, které jsme měli řešit lépe, než tomu bylo. Právě Plzeň nás z obdobných situací trestala a dávala góly."

České Budějovice - Bohemians 3:2 (1:0)
České Budějovice - Bohemians 3:2 (1:0)
České Budějovice mají aktuálně na svém kontě jen dva body: "Dynamo po dvou domácích porážkách a dvou remízách venku bude chtít rozhodně vyhrát. Asi i cítí, že Bohemka je pro ně soupeř k poražení. My tam pojedeme ale s odhodláním bodovat a věřím, že se nám to podaří."

Bohemians nastoupí k utkání v Českých Budějovicích v pátek od 18 hodin. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice ČT sport. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Pechanec a jeho asistenty Jaroslav Kubr a Zdeněk Vaňkát. Přítomni budou i videorozhodčí. Na sociálních sítích najdete to nejpodstatnější z utkání na našich profilech a pod hashtagem #CEBBOH.