Zítra hrají Klokani v Ďolíčku, tentokrát přijede Zlín

Nedělní utkání je vyprodané a vstupenky se prodávat nebudou.

Zítra hrají Klokani v Ďolíčku, tentokrát přijede Zlín

Po neplánované pauze o minulém víkendu zasáhnou Bohemians opět domácím zápasem do nejvyšší soutěže. Před reprezentační přestávkou přijede do Ďolíčku Zlín, který se po dobrém úvodu sezony trochu zbrzdil. Nutno ovšem dodat, že proti němu stála mužstva, která od startu nového ligového ročníku prokazují po bodové stránce výtečnou formu. V posledních dvou zápasech svěřenci Bohumila Páníka prohráli na hřišti stoprocentní Sparty (1:3) a následně v domácím prostředí padli ve vyrovnaném boji s Olomoucí (0:1), která ztratila body právě pouze na Spartě.

Zlín zažil velmi rušný závěr sezony, kdy skončil po základní části ve Skupině o záchranu. V létě z jeho kádru odešel "natvrdo" Petr Hronek, na něhož Klokani uplatnili opci a stal se tak plnohodnotným hráčem Bohemians. Zpět do Jablonce se vrátil útočník Davis Ikaunieks, ale v této sezoně hájí barvy Mladé Boleslavi. Do Karviné odešel defenzivní univerzál Lukáš Bartošák.

Bohemians - Zlín 2:2 (1:2)
Bohemians - Zlín 2:2 (1:2)
Naopak Zlín získal do útočných řad Youbu Dramého, jenž zažil povedené angažmá v druholigovém Ústí nad Labem. Jako volný hráč podepsal smlouvu s klubem zkušený obránce Václav Procházka. Z hostování v Prostějově se pak vrátil Patrik Slaměna.

Erich Brabec připomněl, že Zlín nemusel z posledních zápasů odcházet úplně bez bodového zisku: "Jak na Spartě, tak i doma s Olomoucí mohli rozhodně bodovat. Horším týmem nebyli ani v jednom z posledních dvou zápasů. Na Spartě je poznamenalo vyloučení, které přišlo hned na začátku druhého poločasu. Doma inkasovali nešťastným způsobem, díky čemuž Olomouc výhru urvala. Ten zápas byl remízový. Musím říct, že Zlín je po příchodu trenéra Páníka hodně pracovitý. V ofenzivě má nebezpečné hráče, kteří hrají u sebe a dokáží dát góly."

Ve středu zálohy Zlína nastupuje Conde, který je skvěle technicky vybavený. V útoku je pak další mladík Dramé, jenž se už dvakrát prosadil: "Conde dokáže vyřešit situace, v nichž je pod tlakem, správně, a to se cení. V ofenzivě pak mají tři hráče, kteří dokáží využít té finální přihrávky."

Ševci jsou variabilním týmem, jenž je zvyklý na různá rozestavení: "Dá se to říct i o nás. Můžeme hrát vzadu na tři obránce, nebo na čtyři. Pak se rozhoduje, kdo plní pokyny lépe a kdo připraví něco nového na daného soupeře. Snažší je se připravit na ortodoxní čtyřobráncový systém. Myslím, že kluci jsou už dnes zvyklí hrát proti týmům, které praktikují obě rozestavení."

Klokani přišli o zápasovou zátěž, když bylo až pár hodin před plánovaným začátkem odloženo utkání v Českých Budějovicích: "Bohužel nám do toho zasáhlo i počasí. Někteří kluci šli hrát zápas za B tým, takže tu zápasovou zátěž měli. Ve středu jsme navíc odehráli pohárové utkání v Táboře, takže se nám to vykompenzovalo."

Bohemians se utkají se Zlínem v Ďolíčku od nedělních 15:30. Utkání lze sledovat v rámci streamingového přenosu na O2 TV Fotbal. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Lerch. Asistovat mu budou Kamil Hájek s Adamem Horákem. Na celé utkání dohlédnou i videorozhodčí. Na sociálních sítích najdete ve potřebné a důležité pod hashtagem #BOHZLN nebo přímo na našich oficiálních profilech. Kapacita Ďolíčku je pro utkání se Zlínem vyprodaná a na pokladnách se vstupenky prodávat nebudou.

Bohemians - Zlín 2:2 (1:2)
Bohemians - Zlín 2:2 (1:2)
Při utkání ovšem bude platit v Ďolíčku sektorizace, a to s několika změnami, oproti duelu s Plzní. Hlavní změny se týkají fanoušků, kteří mají permanentku do sektoru B (kotle). Všichni takoví fanoušci mají své místo zajištěné v sektoru A5, do kterého se dostanou levou částí hlavního vstupu z ulice Vršovická. Stejným vchodem se na stadion dostanou i všichni, kteří mají vstupenku (permanentku) do sektoru A4. Držitelé jednorázových vstupenek do sektoru A5 nebo 5A mají přístup do "svého" sektoru. Toalety budete mít přístupné pod sektorem A5 a dostanete se také na Náměstíčko. Během utkání ovšem nelze navštívit fanshop. Na níže přiloženém plánku spadají tito fanoušci do žluté zóny.

V případě, že máte permanentku do sektoru A5 a 5A tak pro toto utkání máte své místo v sektoru A1. Pokud obsadíte v sektoru A1 stejné místo, jako máte na permanentce, nemusíte se bát, že by vám ho někdo zabral. Na stadion se dostanete pravou částí hlavního vstupu z Vršovické ulice. Stejně tak i ti z vás, kteří mají permanentky do sektorů A1, A2, A3 a vstupenky do sektorů A1, A2 a A3. Na plánku je prostor vaší zóny vyznačen zelenou barvou.

Sektorizace Ďolíčku pro utkání se Zlínem 4. 10. 2020.
Sektorizace Ďolíčku pro utkání se Zlínem 4. 10. 2020.