Druhé domácí vítězství vystřelili Hronek s Keitou

Klokani získali v Ďolíčku zasloužené tři body nad Zlínem.

Druhé domácí vítězství vystřelili Hronek s Keitou

Na Zlín vyrukovala Bohemka od samého začátku i s Krchem a Schumacherem. V úvodu byla hra vyrovnaná a ani jeden z týmů se nedostával do zakončení. Zajímavě se jevila akce Zlína, když si Jiráček vyměnil míč s Condem, který průnikovou přihrávkou vybízel Dramého. Ale Le Giang včas vyběhl a míč sebral.

Na druhé straně zahrozili Bohemians. Rychlý protiútok rozehrál Hronek na Schumachera, jenž přihrávkou adresoval přesně míč Vaníčkovi, jehož střela z hranice šestnáctky letěla kousek vedle levé tyče. Nebezpečí mohlo vzejít i po dlouhém autovém vhazování Hronka. Pro míč si vyběhl zlínský brankář Dostál, ale balon nesebral, nýbrž s problémy jen nohou odvrátil na rohový kop. V tu dobu Klokani nepouštěli Zlín z vlastní šestnáctky.

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín
Vzápětí po faulu na Hůlku dostala Bohemka k dispozici standardní situaci od autové čáry v blízkosti hostující střídačky. Jindřiškův prudký centr byl tečován, ovšem Dostál zvládl u své pravé tyče míč vyrazit pryč.

Do dalšího útoku se pak hnal Hronek, jenž si navedl míč na hranici velkého vápna a vystřelil. Brankář Dostál zvládl balon vyrazit, ale sebral ho Vaníček a doklepl do prázdné branky. Klokani se radovali, ovšem následně byla celá akce přezkoumána videorozhodčím. Sudí Lerch se nakonec šel sám k monitoru přesvědčit o platnosti branky a nakonec ji neuznal, kvůli hře rukou během akce.

Vzápětí si ale Vaníček vyměnil míč s Dostálem. Obránce Klokanů naservíroval míč Puškáčovi, který ještě patou neskóroval. Odražený míč si ovšem našel Hronek a přesnou střelou do odkryté branky zařídil Bohemce vedení.

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín
Těsný náskok Klokani udrželi i během tříminutového nastavení a do kabin tak mohli jít spokojenější. Po přestávce se individuálně uvolnil Jindřišek, ovšem střelu levačkou Dostál skryl v náruči. Hostující Zlín zahrozil Čanturišvilim, který pálil od levého rohu velké vápna, ovšem Krch na brankové čáře balon vykopl do bezpečí.

V šanci byl pak střídající Janetzký, který hlavičkoval na zadní tyči, ovšem Le Giang skvěle míč vyrazil na rohový kop. V závěru Bohemians dosáhli druhé branky. Nečasova střela se odrazila od tyče na malé vápno před Keitu, který bez problémů poslal míč do sítě. Situace byla ještě přezkoumána videorozhodčím, který posvětil druhý gól Zelenobílých.

Klokani tak mohli slavit zasloužené a vybojované vítězství nad Zlínem.