Do Bohemky přichází Tomáš Necid

Útočník podepsal ve Vršovicích smlouvu do konce sezony.

Do Bohemky přichází Tomáš Necid

Pondělní ráno a dopoledne u Botiče bylo velmi hektické. V Ďolíčku se totiž objevil nový hráč, který přestupuje do Bohemky. Je jím jednatřicetiletý útočník Tomáš Necid. Odchovanec pražské Slavie naposledy působil v nizozemském Haagu, kde mu v létě vypršela smlouva. Během svou sezon tam nasázel 15 gólů. Do Bohemians tak přichází i po konci přestupního termínu jako volný hráč.

K příchodu sportovní ředitel Miroslav Držmíšek řekl: "Tomáš je pro Bohemku nadstandardní hráč. Kvůli situaci s covidem mu padlo zahraniční angažmá, na které se moc těšil. Znám ho ze Slavie od jeho 17 let. I proto souhlasil s přestupem do Bohemky jako volný hráč. Věřím, že nám velmi pomůže. Smlouvu podepsal do konce sezony, ale vzájemně jsme si slíbili, že pokud mu ta vysněná nabídka v zimě přijde znovu, uvolníme ho do zahraničí. Je to fér."

Kromě Haagu hrál Necid například za CSKA Moskva, PAOK Soluň, PEC Zwolle, Bursaspor či Legii Varšava. "V Holandsku mi skončila smlouva a ozval se mi Míra Držmíšek. Dá se říct, že od mého působení ve Slavii jsme kamarádi. Proto jsem neváhal a jeho nabídku rád přijal," potvrdil slova sportovního ředitele sám Tomáš Necid.

Tomáš Necid se připojil k Bohemians
Tomáš Necid se připojil k Bohemians
V národním týmu si Tomáš Necid připsal přes 40 startů. Poprvé byl nominován do A-mužstva ke kvalifikačnímu zápasu o Mistrovství světa 2010 v JAR proti San Marinu (19. listopad 2008), ve kterém si připsal premiérový start i premiérový gól. Stal se tak ve svých 19 letech a 93 dnech nejmladším reprezentačním střelcem, dokud jej 12. října 2010 nepřekonal Václav Kadlec. Celkem v reprezentaci zaznamenal 12 gólů ve 44 zápasech.

Necko, ať se ti v Ďolíčku daří!