V sobotu se hraje liga opět v Ďolíčku

Po měsíci čeká Klokany ligové utkání na domácím stadionu.

V sobotu se hraje liga opět v Ďolíčku

Poslední letošní reprezentační přestávka je již pryč, ale tentokrát přinesla i do kabiny Klokanů velmi pozitivní zprávu. Česká reprezentace do 21 let vybojovala postup na mistrovství Evropy. I tentokrát mají Bohemians v týmu své zastoupení, a to Antonína Vaníčka, jakožto pravidelného člena výběru kouče Karla Krejčího. Mezi náhradníky pak byli Hugo Jan Bačkovský s Danielem Köstlem. Navázali tak na počínání Milana Havla, Martina Haška a Michala Hubínka, kteří se v dresu Bohemians také dostali do reprezentace a probojovali se na Euro v roce 2017. Spolu s nimi byl ve výběru také Patrik Schick, který už v té době pálil za italskou Sampdorii Janov, ale veřejnosti se ukázal nejvíce právě v dresu Bohemians.

Toť významná stopa Klokanů v reprezentaci. Znovu se ale rozběhne fotbalová liga. Právě v sobotu do Ďolíčku přijedou Teplice, které jsou tabulkovým sousedem svěřenců trenéra Luďka Klusáčka. V aktuálním ligovém ročníku se zatím Skláři potácejí s problémy, které je doprovázely i v minulé sezoně. Mezi ně patří zejména inkasované branky a v této statistice jsou Teplice třetím nejhorším týmem v lize. Po dlouhé přestávce se doma tým okolo Tomáše Kučery utkal s Libercem, s nímž sice prohrál (1:2), ale na hřišti předvedl velmi dobrý výkon.

Bohemians - Teplice 1:1 (1:1)
Bohemians - Teplice 1:1 (1:1)
Do zahraničí zamířil obránce Pavel Čmovš, jenž se upsal kyperskému Nea Salamis. Univerzál Petr Kodeš hostuje v Hradci Králové. V tomto týdnu před utkáním bylo ukončeno hostování Jevgenije Nazarova.

V létě posílil teplické obranné řady mladý David Heidenreich, který hostuje na severu Čech z italské Atalanty. Z Opavy se vrátil Jan Hošek. Mladý útočník Matyáš Kozák byl hostuje ze Sparty, stejně jako talentovaný záložník Jan Fortelný. Klub získal také Vukadina Vukadinoviče.

Erich Brabec poznamenal nelehké problémy Teplic v defenzivě: "V obraně je trápí rozsáhlá marodka. Proti Liberci na mě ale působily fotbalověji. Zapracovávají mladého středopolaře Fortelného. V útoku je silný Řezníček a v záložní řadě poté Moulis a šikovný Trubač."

Bohemians - Teplice 1:1 (1:1)
Bohemians - Teplice 1:1 (1:1)
Právě Jana Fortelného trénoval krátce v dorostu Sparty: "Je kreativní, dostává se do finální fáze a umí dávat i góly. Dařilo se mu na hostování v Jihlavě, kde si ho chválil trenér Kučera. Poté ale nevyšel jeho přesun do Mladé Boleslavi a teď se dostal do Teplic. Má v sobě velký potenciál a rozhodně je v jeho možnostech, aby se v nejvyšší soutěži prosadil. Pokrok udělal po mentální stránce, když si uvědomil některé věci. Jinak by nejspíš ani nebyl v kádru Sparty, potažmo teď Teplic."

Bohemians se utkají s Teplicemi v sobotu od 16 hodin. Hlavním rozhodčím bude Pavel Franěk. Jeho asistenty pak Matěj Vlček s Jaroslavem Poživilem. Zápas se bude hrát bez přítomnosti diváků. Současná vládní opatření nedovolují ani oblíbenou "tribunu štafle." Prostřednictvím streamingového přenosu bude možné duel sledovat na O2 TV Fotbal. Nejdůležitější momenty najdete na našem Twitteru.