Liga je zpět, v neděli jedeme do Karviné

Klokani se vydají na největší výjezd sezony. 

Liga je zpět, v neděli jedeme do Karviné

Po měsíci nejistoty, minimu pozitivních událostí se na scénu k dění okolo koronaviru vrací fotbalová nejvyšší soutěž. Na začátku října naposledy Klokani zaslouženě v Ďolíčku porazili Zlín (2:0). Poté ještě stihli sehrát přípravný duel na hřišti Žižkova (0:0). V neděli se rovnou z tréninkového zatížení vrhnou opět do boje o body. A poměří se s aktuálním tabulkovým sousedem. Karviná je před Bohemians o dva body, a tak svěřenci trenéra Luďka Klusáčka budou mít hned šanci se v tabulce posunout. V letošní sezoně jsou výsledky Slezanů vcelku vyrovnané. K důležitým výhrám v Opavě (2:1) a Brně (2:0) přidali hráči okolo Marka Hanouska body za remízy v Liberci (1:1), s Mladou Boleslaví a Ostravou (shodně 0:0). Pohodovou náladu tak kalí jen tvrdá, ale gólově bohatá porážka se Spartou (2:5).

V létě proběhla v karvinské kabině řada změn. Univerzál Jan Moravec zamířil do Brna. Středopolař Ondřej Lingr pak do pražské Slavie. Obránce Milan Rundič našel nové působiště v nedalekém Podbeskidzie Bielsko-Biala. Forvard Mohamed Tijani se po hostování vrátil zpět do ostravského Baníku.

Karviná - Bohemians 0:0
Karviná - Bohemians 0:0
Kouč Juraj Jarábek ale mohl přivítat několik zajímavých jmen. Z německého 1.FC Köln hostuje Tomáš Ostrák a z anglického Wolverhamptonu záložník Christián Herc. Plnohodnotným hráčem se stal obránce Martin Šindelář, jehož hostování se změnilo v přestup. Zpět "domů" se vrátil odchovanec Tomáš Jursa a po vypršení smlouvy ve Zlíně se další posilou stal Lukáš Bartošák. Z druholigové Jihlavy přišel Rajmund Mikuš. Zvučnou posilou je útočník Michal Papadopulos, který podepsal s klubem kontrakt jako volný hráč.

Formu a rozpoložení Karviné lze po takové přestávce jen těžko odhadnout, podotknul Erich Brabec: “Aktuálně vlastně nevíme nic o žádném soupeři. Není známo, zda jsou nějací hráči Karviné zranění, či v karanténě. V posledních dvou zápasech před přestávkou proti Mladé Boleslavi a Brnu nastoupila Karviná ve stejné sestavě. Pokud se nic nestane, tak nejspíš nastoupí ve stejném složení i proti nám.”

Bohemians se stále drželi na pozoru, aby byli na rychlý restart připraveni: “Je to stejné pro oba týmy. Dělali jsme celou dobu vše pro to, abychom byli připraveni na moment, kdy osudové rozhodnutí přijde a liga se opět rozběhne. Doufám, že se naše snaha na hřišti projeví.”

Karviná - Bohemians 0:0
Karviná - Bohemians 0:0
Během neplánované přestávky Klokany posílil útočník Tomáš Necid, který se tak mohl alespoň sžít s týmem: “Je vidět, že se Tomáš každým tréninkem posouvá. Známe jeho kvalitu. Teprve se ale rozhodneme, zda ho nasadíme od začátku, nebo až v průběhu utkání.”

Utkání Bohemians v daleké Karviné se hraje v neděli od 14 hodin. Hlavním rozhodčím bude Pavel Julínek. Asistovat mu budou Petr Kotalík s Jiřím Pečenkou. Na zápas bude dohlížet i videorozhodčí. Utkání lze sledovat na O2 TV Sport prostřednictvím streamingového přenosu. O nejdůležitějších událostech duelu budeme informovat na sociálních sítích.