Krch: Věřil jsem, že zápas otočíme

Obránce Daniel Krch hodnotí zápas v Karviné.

Krch: Věřil jsem, že zápas otočíme

Utkání v Karviné komentoval kapitán Daniel Krch. Kde viděl příčiny porážky a také druhý poločas, v němž nebyli Klokani daleko od obratu? Vše se dočtete v rozhovoru.

Zaskočila nás Karviná aktivitou v úvodu utkání, z níž vytěžila i první gól?
Těžko říct, jestli nás překvapila. Spíš to bylo asi naopak a my zaskočili sami sebe. Vstoupili jsme do zápasu špatně. Naopak Karviná po měsíční pauze na domácím hřišti byla na začátku aktivnější a proměnila své snažení v úvodní branku. Při té situaci se nakupilo více chyb. Možná nám inkasovaná branka i lehce pomohla, protože úvodních deset minut jsme hráli špatně. Vypadalo to, jako bychom si nevěřili, nechodili jsme do soubojů. Inkasovaný gól nás trochu nastartoval a do poločasové pauzy jsme už začali i hrát. Ale stále to bylo málo. Nedostávali jsme se do zakončení, v soubojích jsme měli být důraznější a celkově podat lepší výkon.

Postupně jsme se do hry dostali. Chyběla nám v některých situacích lehkost či vyhranost?
Po gólu jsem cítil, že jsme postupně ve hře víc a víc. Vytvářeli jsme si i šance a byli schopni se dostat k jejich brance. V první půli jsme měli problém v poslední třetině hřiště, kdy jsme se neprodrali do šestnáctky a nevypracovali si nějakou větší brankovou příležitost. Jen jednou Tomáš Necid hlavičkoval nad branku.

Druhý poločas vypadal, že nám vyjde lépe. Srovnali jsme stav a byli lepším týmem na hřišti...
O poločasové pauze jsme si říkali, že se dá s Karvinou snadno hrát. Ačkoliv nebyla první půle dle našich představ. Druhý poločas se povedl skvěle, a to zejména vstup do něj. V tu chvíli jsme Karvinou přehrávali a cítili, že by gól mohl přijít. Tak se i stalo a měli jsme ještě dostatek času, abychom přidali druhý. Osobně jsem po vstřelené brance měl pocit, že zápas otočíme a zvládneme vítězně. Záhy jsme měli další šanci, kdy Květák (Roman Květ - pozn. red.) střílel do boční sítě. Bohužel poté přišla jedna nešťastná situace v naší obranné šestnáctce, která nakonec rozhodla o celkovém výsledku. Je to smolné. Můžeme se bavit i o tom, jaký je přesný výklad pravidel. Ještě byl stále čas, abychom zareagovali, jenže bohužel se nám to nepodařilo. Sice jsme Karvinou přehrávali a měli určitý tlak, ale nevytvořili si pořádnou šanci.

Karviná - Bohemians 2:1 (1:0)
Karviná - Bohemians 2:1 (1:0)
Čemu přisuzuješ porážku?
Můžeme být na sebe naštvaní za první poločas, který jsme prohospodařili. Můžeme hrát mnohem lépe, než tak, jak bylo k vidění v první půli. Druhá půle už se blížila určitým představám, ale chtěli bychom si vytvářet více šancí. Celkově utkání ale nevypadalo tak, že bychom ho měli prohrát.

Je před námi opět reprezentační přestávka a na další ligové utkání si tak musíme počkat...
Vždycky je blbé před touto přestávkou prohrát. Pak dva týdny žijeme s tou porážkou. Alespoň se nám můžou doléčit někteří hráči, nebo dohnat manko. Doufáme, že za dva týdny už budeme v plné síle a dobře se připravíme na Teplice.