Pulkrab: Vyhráli jsme po dobrém výkonu

Forvard Matěj Pulkrab komentuje zápas s Teplicemi.

Pulkrab: Vyhráli jsme po dobrém výkonu

Vítězné utkání s Teplicemi komentuje Matěj Pulkrab. Jeho pohled na utkání, exekuci penalty a tréninkový výpadek se dočtete v rozhovoru.

Po dlouhé době jsme hráli doma a vyhráli. Byl to ideální návrat do Ďolíčku?
Všichni jsme měli v paměti poslední vzájemné utkání s Teplicemi a chtěli na něj navázat. Myslím si, že jsme hráli dobře a soupeře do ničeho nepustili. Důležitý byl i vstup do druhé půle, který se nám vydařil. Nenechali jsme se ukolébat vedením, ale naopak přidali druhou branku. Zvítězili jsme v poklidu a po dobrém výkonu.

Prosadil ses z pokutového kopu. Exekuce se většinou ujímá Pepa Jindřišek. Bylo to domluvené?
Šel jsem si pro ni rovnou. Pepa (Josef Jindřišek - poz. red.) mi říkal, že pokud by byla penalta a já bych ji chtěl kopat, tak mi ji nechá. Já jsem na něj pak jen mrkl a on s tím neměl problém. Sám mi pověděl, že si nemá co dokazovat a my útočníci hlavně potřebujeme góly.

V brance Teplic nastoupil mladý Němeček. Probírali jste to před utkáním, když jste se dozvěděli, že chytá?
Nikdo ho neznal, takže se nebylo moc čeho chytit. Nijak víc jsme jeho nasazení neprobírali.

Teplice mají třetí nejhorší obranu v lize a chybu udělali i při prvním gólu...
Věděli jsme, že jsou silnější v ofenzivě, než v obraně. Toho jsme chtěli využít a vyvinout na ně tlak. U té první branky se to také ukázalo.

Bohemians - Teplice 2:0 (1:0)
Bohemians - Teplice 2:0 (1:0)
 Máme teď nabitý týden. Stál nás zápas i nějakého hráče?
Myslím si, že krom těch kluků, kteří jsou nakažení, nám nikdo nevypadl. A ti hráči, kteří nehráli proti Teplicím, tak si to určitě budou také nějak dotrénovávat. Ještě nás samozřejmě čekají další testy, ale jinak jsme připraveni.

Na delší časový úsek jsi nastoupil v Hradci, ale jinak jsi měl rovněž tréninkový výpadek. Jak ses cítil proti Teplicím?
Já už byl vlastně připravený, ale poté mě rovněž zpomalila nákaza covidem. Pro zápas v Karviné mě oslabil a úplně fit jsem nebyl. Proti Teplicím mi chvilku trvalo, než jsem se chytl. Pak už jsem se ale cítil ještě lépe, než jsem očekával. Nebyl jsem už nijak omezen.