Uprostřed týdne jede Bohemka na jih Čech

Ve středu je před Klokany odložené utkání v Českých Budějovicích.

Uprostřed týdne jede Bohemka na jih Čech

Do konce podzimní části zbývá téměř měsíc a Klokany čekají i oblíbené anglické týdny. Ten první zahájili výhrou nad Teplicemi (2:0), ve středu už je na řadě dohrávka pátého kola. Až napotřetí se tak odehraje duel v Českých Budějovicích, který byl nejprve odložen kvůli nákaze koronavirem. Ve druhém termínu nebylo možné utkání odehrát, neboť FORTUNA:LIGA byla v té době přerušena. Až do víkendu se Dynamo potácelo s nepříjemnou situací. S pouhými třemi body a bez jediného vítězství vyrazilo na Spartu. Navzdory očekávání ovšem díky odhodlanému výkonu a úspěšně provedeným protiútokům na Letné zvítězilo (4:2).

Po vydařené "nováčkovské" sezoně se Českým Budějovicím vcelku podařilo udržet kádr. Odešel ale útočník Ivan Schranz, jenž zamířil do Jablonce. Další forvard Michael Rabušic našel nové působiště v Liberci. Aktivní kariéru ukončil zkušený obránce Tomáš Sivok.

České Budějovice - Bohemians 3:2 (1:0)
České Budějovice - Bohemians 3:2 (1:0)
I nadále v týmu působí mladý Pavel Šulc, jemuž bylo prodlouženo hostování z Plzně. Ta zapůjčila Dynamu i útočníka Lukáše Matějku, jenž nastřílel minulou sezonu osmnáct branek ve druhé lize. A z pražské Slavie hostuje na jihu Čech útočník Mick Van Buren. Slovenský obránce Lukáš Skovajsa přišel z Dinama Bukurešť. Ve svém angažmá v Českých Budějovicích pokračuje i záložník Filip Havelka.

Výhra na Spartě nijak nezměnila pohled Klokanů na České Budějovice, jak poznamenal Erich Brabec: "Nemyslím si, že by se Dynamo v našich očích teď nějak změnilo. Budějovice mají svoji kvalitu, ale v těch předchozích zápasech nebodovaly. Na Spartě naplno ukázaly, že jsou brejkovým mužstvem. V týmu mají hráče, kteří dokáží dávat góly. Současně ale i ty, kteří umí tým pozvednout, pokud se nedaří."

Svůj druhý zápas za Dynamo odehrál forvard Mick van Buren: "Hrál dobře, ale za mě si zaslouží absolutorium celý tým. Osobně mě zaujal hlavně Patrik Brandner na hrotu útoku. Možná jim pomohlo i to, že je trenér prohodil. Když jsem viděl právě Brandnera ještě v devadesáté minutě ve sprintovém náběhu, tak je vidět, že tým je dobře trénovaný a určitě nás nečeká nic jednoduchého," podotkl Erich Brabec.

České Budějovice - Bohemians 3:2 (1:0)
České Budějovice - Bohemians 3:2 (1:0)
O skladbě základní jedenáctky se teprve rozhodne: "Do Budějovic jedeme se všemi hráči, které máme k dispozici. Teprve se uvidí, v jaké sestavě nastoupíme."

Proti Teplicím navýšil Matěj Pulkrab vedení a už vyhlíží další utkání: "Určitě budou chtít po výhře na Spartě sebrat všechny body i v utkání s námi. O víkendu je pak čeká těžké utkání s Plzní. My se na ně musíme připravit a hrát jako proti Teplicím, což by nám mohlo přinést kýžené ovoce v podobě bodů."

Odložené utkání 5. kola čeká Bohemku ve středu od 17 hodin. V přímém přenosu bude zápas vysílat ČT sport. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Pechanec a jeho asistenty Jaroslav Kubr s Milanem Flimmelem. Duel se odehraje pod dohledem videorozhodčího. Nejdůležitější momenty naleznete na našem Twitteru.