Vondra: Dohánět dvoubrankové manko je vždy složité

Univerzál Jan Vondra komentuje zápas v Českých Budějovicích.

Vondra: Dohánět dvoubrankové manko je vždy složité

V Českých Budějovicích si Jan Vondra připsal první ligový start v základní sestavě. Po utkání připomněl rozhodující momenty i přípravu na soupeře.

Nastoupil jsi poprvé od začátku. Ačkoliv jsme přijeli v okleštěném počtu, tak v našich možnostech bylo odvézt vítězství...
Jsem hrozně moc rád, že jsem konečně mohl nastoupit v základu. I když samozřejmě vím, v jaké to je situaci. Do té první inkasované branky se hrál vyrovnaný zápas. Dařila se nám taktika, hráli jsme slušně a vysoko domácí hráče napadali. Poté ale nastala smolná situace, kdy vyplaval od praporku Mészáros a byla z toho penalta. To je škoda a gól určil ráz zápasu. Do poločasu přišel ještě druhý, museli jsme dohánět manko, což je na venkovním hřišti zvlášť těžké.

Druhá branka přišla tzv. "do šatny." Narušil nám o to více naše plány? Přeci jen, s jednobrankovou ztrátou by se nám do druhé půle šlo lépe...
Asi ano. Vždycky je nepříjemné inkasovat těsně před odchodem do kabin. I tak jsme měli stále celý poločas k dobru, abychom duel zvrátili. Korigujicí branka přišla také brzo a měli jsme i další příležitosti. Je škoda si nechat dát dva góly před pauzou a pak dohánět ztrátu.

Budějovice v neděli vyhrály na Spartě. Proti nám se ale do nebezpečných situací po protiútocích nedostávaly...
Mohl hrát roli i fakt, že Dynamo hrálo až v neděli. My na ně byli ale dobře připravení a věděli jsme o jejich rychlém přechodu do ofenzivy. Řekli jsme si, jak budeme jejich silné stránky eliminovat. Docela nám to vycházelo, ale druhý gól bohužel padl po takové situaci.

České Budějovice - Bohemians 2:1 (2:0)
České Budějovice - Bohemians 2:1 (2:0)
Začali jsme v tříobráncovém systému, ale poté přešli do klasických čtyř...
Teď si to bylo dost podobné v tom, že v tříobráncovém systému hraji levého stopera. Pohybuji se hodně u lajny. Jsem rád, že jsem vůbec mohl nastoupit. A neřeším, zda je to v záloze nebo někde v obraně.

V utkání bylo k vidění spoustu kontroverzních situací.
Jiří Bederka říkal, že při tom rohu před poločasovým hvizdem tam byl nějaký faul. Ale rozhodčí nám odpověděl, že neměli záběr a nemůžou situaci zkoumat. Když se hraje venku, tak je to v závěru vždycky složité.