V neděli vyrážíme do Jablonce

Klokany další utkání zavede na sever Čech.

V neděli vyrážíme do Jablonce

Po dalším kole testování se vrhnou Klokani do dalšího utkání nejvyšší soutěže. V rámci devátého kola se představí na hřišti Jablonce. Ten po ligovém restartu nejprve prohrál s Brnem (0:1), ale následně si spravil chuť zaslouženou výhrou v regionálním derby s Libercem (3:1). Tým okolo Tomáše Hübschmanna se drží v popředí tabulky a pomýšlí na další postup vpřed. V létě se Klokani utkali s Jabloncem v rámci přípravného utkání, v němž ale branka nepadla (0:0).

Jablonecká kabina opět doznala několika personálních změn. Do Sparty se vrátil obránce Dominik Plechatý a do Slavie trio Matoušek, Sýkora a Jugas. Zkušený Tomáš Pilík přestoupil do Příbrami. Útočník Davis Ikaunieks zamířil na hostování do Mladé Boleslavi.

Jablonec - Bohemians 2:0 (1:0)
Jablonec - Bohemians 2:0 (1:0)
Naopak do týmu přišli záložníci Václav Pilař s Robertem Hrubým. Po skončeném hostování v Bohemians přestoupil univerzál Jakub Podaný. Útočné řady posílil Ivan Schranz, jenž přestoupil z Budějovic a také Tomáš Ladra, kterého zapůjčila Mladá Boleslav. Novou tváří obrany se stal Jakub Martinec, jehož klub získal z Hradce Králové. Poslední posilou je Jaroslav Zelený ze Slavie.

Jablonec patří dlouhodobě do první poloviny tabulky, což potvrzuje jeho kvality, poznamenal Erich Brabec: "V Liberci vyhráli naprosto zaslouženě. V neděli nás čeká opravdu těžký soupeř. To podotýkám i vzhledem k situaci, v níž se momentálně nacházíme. Rozhodovat se bude ale až na hřišti. I Jablonec může mít nějaké komplikace, které vyplavou na povrch až před utkáním. Věřím, že se nám ještě nějací hráči vrátí a testy nám žádné další neseberou."

Klokanům se marodka o pár jmen zmenší: Doufám, že na část zápasu budeme moci hráče využít. Ale hned v základní sestavě nastoupit nemůžou."

Velmi dobrým výkonem se v Budějovicích prezentoval Jan Vondra, pro kterého to byl první ligový start v základní sestavě: "Chtěli jsme ho už několikrát zařadit do základní sestavy, ale nakonec jsme se vždycky rozhodli jinak. Zápas zvládl velmi dobře. Bylo vidět, že v této obranné trojici jsme ještě nehráli a rozehrávka odzadu nebyla úplně optimální. Jsem rád, že duel zvládl. Doufám, že i jiní hráči, kteří v neděli nastoupí, navážou na jeho výkon."

Jablonec - Bohemians 2:0 (1:0)
Jablonec - Bohemians 2:0 (1:0)
Ve středu Klokani poprvé vyzkoušeli útočné duo Necid - Pulkrab: "Bavil jsem se s Matějem, kterému se po příchodu Tomáše trochu ulevilo. Obránci Budějovic si totiž Necku hodně hlídali. Pro Pulkyho vzniklo ve hře více prostoru, což by mohla být do dalších zápasů naše výhoda."

Univerzál Jan Vondra vnímá sílu soupeře, ale Bohemians vyrazí na sever Čech s odhodláním: "Jablonec je kvalitní tým se zkušenostmi v evropských pohárech. Mají vysoké ambice. My ale musíme konečně bodovat i ve venkovním utkání. Jedeme tam vyhrát a doufám, že se nám to podaří!"

Zápas v Jablonci hraje Bohemka v neděli od 14 hodin. Hlavním rozhodčím bude Petr Ardeleanu. Jeho asistenty pak Petrové Caletka a Kotalík. Přítomni budou i videorozhodčí. Utkání lze sledovat prostřednictvím streamu na O2 TV Fotbal. Zásadní momenty najdete na našem Twitteru.