Ligový kolotoč pokračuje proti nováčkovi

V sobotu přijede do Ďolíčku host z východu Čech.

Ligový kolotoč pokračuje proti nováčkovi

Třetinu soutěže mají Klokani téměř za sebou. K jejímu dohrání zbývají dva zápasy, které odehrají v rozmezí čtyř dnů. Po návratu z karantény se v sobotu utkají s nováčkem první ligy, a to Pardubicemi. S těmi je pojí i fakt, že Východočeši jako domácí stadion využívají právě Ďolíček. Tabulkově jsou na tom zatím lépe svěřenci trenéra Jiřího Krejčího, když se čtyřbodovým náskokem na Klokany drží sedmou příčku. Oba týmy se během účinkování Pardubic ve druhé lize často utkávaly i v přípravných zápasech. Ten poslední byl na programu letos v srpnu, kdy skončilo utkání v Lázních Bohdaneč bezbrankovou remízou.

Pardubice - Bohemians 0:0
Pardubice - Bohemians 0:0
Kádr Pardubic se oproti minulé druholigové sezoně nijak výrazně nezměnil. Několika hráčům byla prodloužena hostování. Z Karviné se vrátil forvard Michal Petráň. A útočník Peter Langedijk přišel v říjnu z nizozemského TOP Oss. Do obrany pak Sparta zapůjčila Lukáše Huška.

O soupeři promluvil před utkáním asistent trenéra Erich Brabec: "Sice jsou Pardubice nováčkem soutěže, který svůj kádr neposílil, ale zároveň ani neoslabil, což je důležité. Hrají pohromadě a vítěznou mentalitu si přenesli z druhé ligy do první. Zvládají hlavně domácí zápasy, což je jejich obrovská výhoda, byť používají naše hřiště v Ďolíčku."

Na domácím hřišti tak v sobotu budou s nadsázkou hrát oba týmy: "Určitě je jejich výhodou, že tu hrají svá domácí utkání. Už jich mají za sebou vlastně pět a v sobotu to pro ně bude šestý duel v Ďolíčku. To je samozřejmě znát. Hráči už mají s hrací plochou i prostředím zkušenosti, takže určitá výhoda to pro ně je."

Oba týmy se utkaly v letním přípravném období: "Byl to jeden ze zápasů celé přípravy. Už tenkrát jsme viděli, že jsou opravdu výborně organizovaní. Mají nepříjemné hráče směrem do ofenzivy, kteří dokáží být nebezpeční a góloví. Tento fakt se prokazuje i teď v lize."

Pardubice - Bohemians 0:0
Pardubice - Bohemians 0:0
Klokanům se postupně vyprazdňuje marodka: "Hráče máme k dispozici, ale jde o to, jak jsou natrénovaní a jak dlouho jim bude trvat, než se dostanou zpět na tu úroveň, na níž byli před karanténou."

Bohemians hrají s Pardubicemi v sobotu od 14 hodin. Hlavním sudím bude Karel Hrubeš. Na čarách mu budou asistovat Jan Paták s Tomášem Batíkem. Zápas se odehraje pod dohledem videorozhodčího. Utkání lze sledovat na stanici O2 TV Fotbal.