Kouba: Snažil jsem se odvést maximum

Brankář Marek Kouba komentuje remízové utkání s Pardubicemi.

Kouba: Snažil jsem se odvést maximum

V sobotu si proti Pardubicím připsal premiérový start brankář Marek Kouba. V rozhovoru se dozvíte, jak se na utkání připravoval i pohled na inkasovaný gól.

Kdy ses dozvěděl, že budeš proti Pardubicím chytat?
Vykrystalizovalo se to v momentě, kdy vyšly najevo výsledky testů na koronavirus. Vyřadily nám Patrika a Hugo Bačkovský se zranil. Od té doby jsem věděl, že proti Pardubicím budu chytat.

Přistupoval k tobě trenér brankářů odlišně v tréninku?
Lehce se to změnilo v tom ohledu, že se na tebe trenér více soustředí. Myslím si, že tomu tak bylo u všech brankářů. Vždycky má větší přednost brankář, který bude v zápase chytat, než ti ostatní. On se hlavně potřebuje připravit na zápas, takže si může i říct, čemu se chce někdy více věnovat.

V prvním poločase nás Pardubice nijak výrazně neohrozily...
S tím se nedá nic dělat. Brankář musí být připravený v každé chvíli na moment, kdy nějaká šance soupeře přijde.

Bohemians - Pardubice 1:1 (1:0)
Bohemians - Pardubice 1:1 (1:0)
Po přestávce hosté srovnali po protiútoku. Trefil to Huf přesně, nebo šlo něco ještě udělat jinak?
Budeme se určitě koukat na některé momenty znovu s trenérem a řekneme si, co jsem mohl udělat ještě jinak. Z mého pohledu ale Huf situaci vyřešil chytře. Snažil jsem se odvést maximum, zmenšit mu střelecký úhel, ovšem šanci vyřešil pardubický útočník dobře.

Mluvil s tebou o něčem trenér hned po utkání?
Co se týče výkonu, tak ho konzultujeme až den po zápase. Člověk má v hlavě plno věcí a potřebuje si uspořádat myšlenky. Minimálně to platí o brankáři. Určitě si ale zápas zhodnotíme.