Těsná prohra po boji a dobrém výkonu

Klokani skórovali po krásné akci, ale na vyrovnání nedosáhli.

Těsná prohra po boji a dobrém výkonu

Ve vršovickém derby se do jedenáctky vyvolených vrátil Necid a poprvé po zranění nastoupil od začátku Dostál. V samém úvodu pálil domácí Stanciu, ovšem Le Giang střelu vytěsnil na roh. Z další akce se ale Slavia prosadila, když právě od Stancia putoval míč k Simovi, který skákavou střelou překonal brankáře Klokanů.

Další zakončení domácích měl po centru Masopusta na svědomí Provod, ale branku Klokanů přestřelil. Zajímavě se jevila akce Klokanů po dvaceti minutách. Pulkrab udržel míč a našel Vaníčka, jenž přihrál Dostálovi, ale střela navrátilce do základní sestavy byla ztlumena obráncem a Kolář balon skryl v náruči.

Slavia - Bohemians
Slavia - Bohemians
Chvilku před poločasovou pauzou měli Klokani velkou šanci na srovnání stavu. Hronek vyvezl míč až k šestnáctce, kde ho prostrčil Necidovi a vytáhlý forvard chtěl ještě udělat kličku brankáři Kolářovi, ale zakončit už bohužel nedokázal. Vzápětí domácí odvrátili Vaníčkův centr, ovšem Kúdela pak ohrozil hlavou vlastního brankáře, jenž ale míč lapil. První půle tedy skončila za těsného vedení Slavie.

Po přestávce jako první pálil Stanciu, avšak mimo tři tyče. Mnohem nebezpečnější byla rána Hronka, kterou vyrazil na rohový kop Kolář. Bohemians cítili šanci na srovnání, ale přišel druhý úder Slavie. Po přečíslení postupoval sám na branku Provod, jenž přehodil Le Gianga a vstřelil druhý gól domácích.

Jenže vzápětí rozjel akci Vaníček a roztáhl hru doleva na Vondru, jehož nádherný centr zakončil hlavou do sítě Hronek a vrátil Bohemku do utkání.

Slavia - Bohemians
Slavia - Bohemians
Ovšem odalší minutu později mohlo být hůře. Hlavní sudí nařídil penaltu pro Slavii, když dle jeho názoru jeden z hráčů Bohemky srazil střelu nedovoleně rukou. Po přezkoumání videozáznamu avšak své rozhodnutí změnil a pokutový kop odvolal.

Bohemka se snažila vyrovnat a byla aktivní, jenže podruhé skórovat nedokázala. Podzim tak zakončila prohrou na hřišti lídra, ale současně i po velmi dobrém výkonu.