Bohemians zahájili zimní přípravu

V sobotu nás čeká generálka na ligu v Mladé Boleslavi.

Bohemians zahájili zimní přípravu

V úterý 5. ledna skončila hráčům Bohemians krátká zimní dovolená a po deváté hodině ranní se sešli v tréninkovém centru v Uhříněvsi. Ještě před zahájením tréninku celý tým podstoupil preventivní testy na přítomnost viru SARS-CoV-2. Poté ke kádru v kabině promluvil hlavní trenér Luděk Klusáček, který hráče přivítal a zároveň jim popřál do nového roku.

Po chvíli už Klokani vyrazili na umělou trávu, kde pod vedením kondičního kouče Rudolfa Rondzika nejprve absolvovali rozcvičení. Poté si oťukali míč v bagu a následovala herní kombinace a hra na dvě branky. Celkem jsou na soupisce A týmu čtyři brankáři a šestadvacet hráčů do pole.

Soupiska hráčů na startu zimní přípravy
Soupiska hráčů na startu zimní přípravy
Pod dohledem maséra a fyzioterapeuta se samostatně připravují zranění Valeš a Bartek. Nepřítomni dnes byli dlouhodobě zraněný Pokorný, rehabilitující Bačkovský a také Levin, kterému se zkomplikoval návrat do ČR a k týmu by se měl připojit zítra. Novými tvářemi jsou obránci Radek Lehovec z B týmu Bohemians a mládežnický reprezentant Daniel Kosek, který je hráčem Slavie, ale podzimní část strávil na hostování ve Slovanu Liberec. Ten má zatím od Slavie svolení s Bohemkou trénovat. Formu a délku jeho působení u Botiče oba kluby řeší.

Z hostování v Dukle Praha se vrátil útočník Michael Ugwu, který se zapojil do přípravy. Záložník Filip Hašek do přípravy nenastoupil a od klubu má svolení hledat si jiné angažmá. Změnu během zimní pauzy doznal také realizační tým. Fyzioterapeut Šimon Šendera odchází sbírat další zkušenosti do plzeňské Viktorie, jeho místo v Bohemians zaujme nový fyzioterapeut Martin Hes.

Bohemians čeká v sobotu generálka na jarní část FORTUNA:LIGY v Mladé Boleslavi. Utkání má výkop ve 14 hodin, ovšem v jednání je i forma dvojzápasu. Pak by se čas začátku mohl změnit. Ze zápasu se snažíme zajistit živý stream na YouTube.

Dnes večer vám také přineseme video s ohlasy sportovního ředitele Miroslava Držmíška a hlavního trenéra Luďka Klusáčka, kterých jsme se zeptali na pohyby v kádru, plánované příchody a odchody a také tréninkový proces.