Krch: Rád bych nastoupil do utkání už v sobotu

Obránce Daniel Krch se na startu nového roku vrátil do plného tréninku.

Krch: Rád bych nastoupil do utkání už v sobotu

Zpět v plném tréninku už je obránce Daniel Krch. V rozhovoru mluvil o úvodu jara, přípravě v tuzemsku, ale i vlastní přípravě během Vánoc.

Na podzim jsi byl zraněný. Byla pro tebe zimní "dovolená" odlišná od těch minulých?
Rozhodně byla pro mě zimní pauza během vánočních svátků jiná, protože jsem chtěl být zdravý na první trénink v novém roce. Během svátků jsem potrénoval a věnoval se mi fyzioterapeut Ondra Stoupa, kterému touto cestou děkuji. I díky jeho péči jsem se mohl vrátit do plného tréninku už teď, což je skvělé.

Po dlouhé době neodcestujeme do Turecka...
Rozdíl je vlastně už v tom, že pro nás podzimní část skončila jen pár dní před Vánoci. Dovolená se zkrátila a kluci, kteří hráli, by měli být kondičně v pohodě. I během toho volna jsme se připravovali individuálně. Nachystáme se na start jarní části nejlépe, jak jen to bude možné. Budeme i věřit, že vytvoříme pěknou šňůru, díky níž se dostaneme v tabulce výš.

V úvodu jara hrajeme čtyřikrát doma. Hned tři zápasy jsou se soupeři, kteří se nachází v tabulce okolo nás. Ovlivňuje vás tento fakt psychicky?
Všechny týmy to budou mít stejné. Tato sezona se hraje s osmnácti mužstvy a pomalu každé domácí utkání je s někým, kdo je tabulkově v těsné blízkosti. Liga je ohromně vyrovnaná. My hlavně musíme vozit body i z venkovních zápasů, abychom je nedarovali lehce soupeři.

Zahájení zimní přípravy
Zahájení zimní přípravy
Budeš tedy připraven v plné síle už na start jarní části?
Doufám, že tomu tak bude. V péči fyzioterapeuta jsem byl často a je v mých silách už trénovat naplno. Rád bych už v sobotu konečně nastoupil do zápasu.

Jak jsi jinak trávil vánoční svátky, krom individuálního cvičení s fyzioterapeutem?
Můj čas tím byl hodně ovlivněný, protože od nějakého 25. prosince jsem se soustředil na to, abych byl zpět. Samozřejmě jsem ale navštívil rodinu a byl s přítelkyní. Nijak výrazně jsem se nelišil od té klasiky, na níž jsme během vánočních svátků zvyklí.

Bohemka TV