Jarní část zahájíme v zasněženém Liberci

O třetím lednovém víkendu se na scénu vrací liga.

Jarní část zahájíme v zasněženém Liberci

Zatímco se všemožně probírá pandemie koronaviru a sleduje se index systému PES, tak Klokani nezahálí a druhým týdnem se pilně připravují na start jarní části ligy, který je rozhodně blíže, než jakékoliv rozvolnění a návrat do volného režimu. A na úvod jara vyrazí Bohemka okusit i těžké klimatické podmínky, neboť los ji zavede do nedalekého, ač velmi mrazivého Liberce. Tým z Podještědí strávil úvod ledna v teplejších podmínkách, když vyrazil za komfortem do Turecka a v generálce na ligu porazil ukrajinský Mariupol (3:1). Po návratu už ale krásná travnatá hřiště museli svěřenci trenéra Pavla Hoftycha vyměnit za promrzlé plochy s umělým povrchem, případně přírodní trávník bojující s přívaly sněhu.

V novém roce už mezi libereckými hráči chybělo několik důležitých článků sestavy z podzimu. Kosek, Júsuf, Beran a Hromada se totiž po hostování vrátili zpět do Slavie. První jmenovaný ale obratem zamířil ke Klokanům. Záložník Aleš Nešický stráví jarní část na hostování v Opavě. Obránce Taras Kačaraba si svými výkony vysloužil angažmá ve Slavii, kam zamířil rovněž na hostování.

Liberec - Bohemians 3:1 (2:1)
Liberec - Bohemians 3:1 (2:1)
Naopak z Edenu se k Nise vrátil obránce Jan Karafiát. Z Nitry poté mužstvo posílil Michal Faško.

Na severu Čech dříve působil i Erich Brabec, ale speciální utkání ho nečeká a se svými kolegy se soustředí na přípravu hráčů: "V Liberci jsem byl asi tři měsíce. Určitě chceme na severu Čech bodovat. Po té krátké pauze jsou hráči na zápas natěšení. Já doufám, že do jarní části vstoupíme dobře a zopakujeme podobnou šňůru, která se nám podařila udělat na jaře v minulém ročníku."

V sobotu se sestava Liberce bude od té podzimní výrazně lišit: "Liberec má v této situaci kádr malinko okleštěný. Skončili Beran, Hromada a Júsuf. K tomu ještě zranění Matoušek s Tijanim a vykartovaný Sadílek. Hráčských změn se událo hodně, ale stále je to Liberec, který hrál na podzim výborně v Evropské lize. Naposledy navíc remizoval po výborném výkonu na Spartě. Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého."

Jiná situace je právě u Bohemians, kteří trénují v hojném počtu: "Momentálně máme k dispozici dvaadvacet hráčů, kteří trénují ve stoprocentním zatížení. Z toho vycházíme a věřím, že ti zbylí hráči se dají v nejbližší době do pořádku. Na jaře odehrajeme minimálně dvaadvacet zápasů a budeme potřebovat všechny hráče. V minulé sezoně nám pomohlo, když byla v kádru konkurence. I proto jsme dělali dobré výsledky. Nyní bychom podobný počin rádi zopakovali."

Po zranění už se vrací také mladý brankář Bačkovský: "Hugo už se připravuje a tento týden začal trénovat i s týmem. Nějakou chvíli mu potrvá, než si zvykne. Věřím, že za pár dní bude opět připraven chytat a pomoci týmu."

Liberec - Bohemians 3:1 (2:1)
Liberec - Bohemians 3:1 (2:1)
Zpět je ale i útočník David Puškáč, který se v generálce prezentoval dobrým výkonem a proměněnou penaltou: "Jsme rádi, že se postupně všichni uzdravujeme, protože konkurence je potřeba. Zvedá se pak výkon každého z nás. Doufám, že v Liberci předvedeme co nejlepší výkon."

Jarní část zahájí Bohemians v Liberci s úderem sobotní 16. hodiny. Živě ho můžete sledovat prostřednictvím streamu na O2 TV Fotbal. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Lerch a jeho asistenty Milan Flimmel s Lukášem Matouškem. Na utkání bude dohlížet také videorozhodčí. Průběžné zápasové zpravodajství naleznete na našich profilech sociálních sítí. Reportáž s ohlasy aktérů poté na webu.