V sobotu hrajeme poprvé v novém roce doma

Do Ďolíčku přijede ve formě hrající Slovácko.

V sobotu hrajeme poprvé v novém roce doma

Úvodní venkovní klání v Liberci Klokani vcelku zvládli a aktuálně je před nimi pět zápasů v hlavním městě. Hned čtyři odehrají dokonce na domácím stadionu. To první je před nimi už v sobotu odpoledne, kdy do Vršovic dorazí Slovácko. Tým z Uherského Hradiště prožívá zatím velmi vydařenou sezonu, neboť se po patnácti odehraných zápasech vyhřívá na čtvrté pozici s pětibodovým náskokem na pátý Baník. Právě na jeho horké půdě ve středu tým okolo Michala Kadlece zvítězil (2:1). Ve velmi dobré střelecké formě jsou útočník Jan Kliment a také záložník Lukáš Sadílek. Ten si za posledních pět kol připsal čtyři asistence a 16. - 20. kolo odehraje v dresu se žlutým číslem pro Krále asistencí. Chybět naopak bude kvůli disciplinárnímu trestu Stanislav Hofmann.

Bohemians - Slovácko 2:1 (0:1)
Bohemians - Slovácko 2:1 (0:1)
V hráčském kádru došlo jen k jediné změně. Záložník Patrik Hellebrand se po hostování vrátil zpět do Slavie, aby obratem zamířil vypomoci Opavě v boji o záchranu. Po administrativní stránce bylo vyřešeno působení Emila Tischlera v Pardubicích. Do poloviny ledna v týmu nováčka pouze hostoval, ale nyní už je po přestupu plnohodnotným hráčem Východočechů.

Slovácko je aktuálně na čtvrté pozici, kterou potvrdilo i výhrou v Ostravě a Erich Brabec to nenechal bez povšimnutí: "Kádr Slovácka je dlouho pohromadě. Dokáží opakovat dobré výsledky, díky nimž jsou právě v tabulce takhle vysoko. Třeba ve středu hráli v Ostravě, kde zvítězili naprosto zaslouženě. Přitom mezi výkonem Slovácka a tím naším, který jsme v Ostravě předvedli, nebyl diametrální rozdíl. Jenže oni zvládli zápas za tři body a my za nula."

Svěřenci kouče Martina Svědíka inkasují často ze standardních situací a pokutových kopů. "Určitě jsou standardní situace jedna z cest, jak obranu Slovácka překonat. Nicméně se chceme prezentovat i jinak, než abychom spoléhali na standardní situace nebo na penalty. Já doufám, že v domácím utkání navážeme na poslední zápasy proti Slovácku, kdy jsme ho porazili a postoupili v té nadstavbě dál," připomněl závěr loňské sezony asistent trenéra Brabec.

Bohemians - Slovácko 2:1 (0:1)
Bohemians - Slovácko 2:1 (0:1)
O sestavě Klokanů ale ještě rozhodnuto není: "Nějaké změny určitě možné jsou. O sestavě se rozhodneme až v den utkání. Do nominace samozřejmě promluví i testy na covid-19 a také to, jak budou kluci vypadat v závěrečných trénincích před utkáním."

Utkání se hraje v sobotu od 16 hodin. Hlavním rozhodčím bude Pavel Orel a asistovat mu budou Jiří Kříž s Danem Vodrážkou. V Ďolíčku bude přítomen i videorozhodčí Pavel Franěk. Utkání můžete sledovat na O2 TV Fotbal. Nejdůležitější momenty naleznete na oficiálních profilech Bohemians na sociálních sítích pod hashtagem #BOHSLO.