Liga v rychlém tempu pokračuje už ve středu

Bohemka se ve středu utká s posílenou Opavou.

Liga v rychlém tempu pokračuje už ve středu

Víkendové utkání se Slováckem už je pryč a od pondělí se Klokani soustředí na další domácí bitvu. K té tentokrát přijede Opava, a to v rámci dohrávky 14. kola. Zápas byl původně na programu ještě pouhý den před Štědrým dnem, ale nakonec byl odložen kvůli karanténě soupeře. Od té doby uplynulo jen něco málo přes měsíc, ale kádr Opavy se i během této krátké doby rázně okysličil. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče hned na úvod jara vybojovali remízu se Zlínem (0:0), následně po dobrém výkonu padli po lekci z efektivity se Spartou (0:3) a o víkendu prohráli na hřišti Sigmy (1:4). V něm ztratili důležitého muže, jímž je Christ Tiéhi, který byl na Andrově stadionu vyloučen. V posledních dvou zápasech chyběl v nominaci i útočník Smola a otazník tedy visí i nad jeho startem.

Bohemiana - Opava 1:0 (0.0)
Bohemiana - Opava 1:0 (0.0)
Jak už bylo zmíněno, tak do kabiny Opavy v zimě přišlo několik nových posil. Nejvýraznější je bezesporu důrazný forvard Tomáš Smola, jenž hostuje z rumunského týmu Gaz Metan Medias. Právě v Opavě na sebe nejvíce upozornil a vysloužil si angažmá v ostravském Baníku. Ofenzivu posílil i mladý vysoký útočník Tomáš Čvančara, který se z jabloneckého B týmu dostal až do "A týmu" pod vedení Petra Rady. Ze Slavie poté hostuje ofenzivní záložník Patrik Hellebrand a z Liberce Aleš Nešický. Při hledání posil vedení Opavy lovilo i v pražské Spartě, odkud získalo univerzála Jiřího Kulhánka. A David Březina s Lukášem Kaniou vyměnili druhou ligu za první, přesněji řečeno Žižkov, respektive Blansko.

Odchodů bylo jen minimum. Hostování skončilo Aleši Texlovi, jenž se tak vrátil zpět na Hanou. V týmu už nepůsobí ani Bojan Dordič, který se rozhodl ukončit smlouvu. Už v prosinci rozvázal své působení se Slezským klubem i Lukáš Železník.

Asistent trenéra Erich Brabec se ještě vrátil k sobotnímu zápasu: "Hlavně v první půli jsme soupeři na vlastní obranné polovině dovolili hodně okének a Slovácko nás dokázalo potrestat. Zápas se nám bohužel nevydařil."

Od začátku nového týdne už ale všechny myšlenky směřují k utkání s posíleným soupeřem: "V Opavě je teď hodně nových hráčů, ale někteří vypadli kvůli koronaviru. Nicméně hrají stále podobně v rozestavení 3 - 5 - 2. Mají šikovné a nebezpečné kluky. Jejich poslední zápasy se dají označit za dobré."

Kvůli vyloučení v sobotním zápase bude chybět Christ Tiéhi, což je zajímavý hráč nejen pro asistenta hlavního trenéra Klokanů: "Tiéhiho jsem měl možnost vidět a rozhodně jde o kvalitního hráče. O absenci Smoly se možná ani není třeba bavit. Je to strašně nepříjemný útočník. Spolu s mladým Čvančarou v prvním kole hodně zlobili Zlín. Bez Smoly hrají trochu jinak. Nahoře právě s vysokým Čvančarou a pod ním se pohybuje vzrůstem menší útočník Holík. V tom byli teď odlišní, ale uvidíme, v jakém rozestavení nastoupí ve středu. V posledním utkání hrál Juřena místo Holíka. Krajní hráči se nebojí jít do soubojů jeden na jednoho. Výstavbu hry mají také na něčem založenou."

Myšlenky Klokanů jsou ale jednoznačné: "My hrajeme doma a potřebujeme zápas zvládnout herně, ale hlavně výsledkově. Půjde o úplně jiné utkání, než bylo to se Slováckem."

Bohemiana - Opava 1:0 (0.0)
Bohemiana - Opava 1:0 (0.0)
Opavskou minulost má útočník David Puškáč: "Já jsem Opavě stále vděčný za to, že mi dala šanci. Přeji jí jen to nejlepší, ale teď pro mě bude soupeřem. Chci s týmem proti ní jednoznačně uspět, dát gól a získat tři body."

Utkání začíná v Ďolíčku s úderem středeční 16. hodiny. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Cieslar a jeho asistenty Tomáš Mokrusch s Markem Podaným. Na duel dohlédne i videorozhodčí. Sledovat duel můžete na stanici O2 TV Fotbal. Zásadní momenty naleznete na našich profilech sociálních sítí pod hashtagem #BOHOPA.