Květ: Musíme makat dál

Univerzál Roman Květ hodnotí středeční zápas.

Květ: Musíme makat dál

Remízové utkání s Opavou okomentoval Roman Květ. V rozhovoru mluvil nejen o samotném utkání a hře, ale také o neuznané brance.

Bod s Opavou znamená pro nás ztrátu...
Určitě ano. Zasloužili jsme si vyhrát, vytvořili si množství šancí i pološancí. Bohužel jsme ale nic z toho nedokázali zužitkovat tak, abychom se dostali do vedení.

Terén úplně nenahrával kombinačnímu pojetí hry, zvlášť nějakým rychlým narážečkám na malém prostoru...
Je to asi úměrné tomu, že se hraje v lednu. V této době asi nemůžeme očekávat, že budeme hrát na nějakém krásném pažitu. Navíc byly podmínky pro oba týmy stejné.

Chtěli jste zkusit hru zjednodušit?
I na takovém terénu jsme chtěli hrát fotbal. V těžkých situacích hru samozřejmě zjednodušit musíme, ovšem jinak jsme se snažili hrát po zemi a nenakopávat dlouhé míče. To se nám celkem dařilo.

Bohemians - Opava 0:0
Bohemians - Opava 0:0
Diskutabilním momentem utkání je tvůj neuznaný gól. Jak jsi viděl situaci?
Přesně jsem nevěděl, co se řeší. Bylo mi řečeno, že právě faul. Nakonec rozhodčí řekl, že někdo z našich hráčů bránil ve výhledu gólmanovi a byl přitom v ofsajdovém postavení.

V první půli jsme měli několik standardních situací, rohových kopů a náznaků šancí. Velkou šanci měl Lukáš Hůlka. Co nám chybělo ke gólu?
To je hrozně těžké říci. Šance jsme si vypracovali, branku dát mohli, jenže nedali. Musíme se soustředit na další zápasy, aby nám to tam padalo a dál makat.