Krch s Novákem prodloužili smlouvy v Bohemce

Klokani si pojistili zkušenost i budoucnost.

Krch s Novákem prodloužili smlouvy v Bohemce

Sportovní ředitel Bohemians Miroslav Držmíšek dnes ve své kanceláři přivítal k prodloužení smlouvy hned dva hráče Bohemians. Toto setkání bychom mohli nazvat jako mládí vs. zkušenost. Bohemka totiž prodloužila smlouvy s obráncem Danielem Krchem a záložníkem Vojtěchem Novákem.

Daniel Krch přišel do Bohemians v létě 2013 z rezervy pražské Sparty. Jaro 2013 ovšem odehrál v rodném Táboře. Původní hostování se v létě 2014 změnilo v přestup a od té doby je Dan kmenovým hráčem Bohemky. Za Klokany v lize dosud odehrál 124 zápasů a zaznamenal 7 gólů. Obětavý stoper, který jde za hranu bolesti. V záchranářském duelu s Karvinou na jaře 2017 nastoupil jak s kapitánskou páskou, tak s prasklým meniskem. Obrovské zdravotní riziko bylo tehdy potlačeno touhou pomoci svému klubu. Klokani po výhře 2:0 udrželi ligu a Dan zamířil pod kudlu.

Bohemians - Pardubice 1:1 (1:0)
Bohemians - Pardubice 1:1 (1:0)
Na novou smlouvu jsme se samozřejmě zeptali také Daniela Krcha: "Jsem nadšený, že můžu v Bohemce pokračovat. V nové smlouvě vidím důvěru vedení, že se mnou chtějí pokračovat. Beru to jako odměnu za dlouhodobé výkony v našem milovaném klubu. Přeji si, abychom společně náš klub dostali do pozic, kde si všichni přejeme být. Chceme dokázat útočit na evropské poháry. Další má touha je hrát v otevíracím utkání nového Ďolíčku. Doufám, že to brzy nastane a já budu mít stále tu čest být u toho, na co se všichni těšíme."

Původní Danova smlouva platná do 30. 6. 2021 byla dnes prodloužena o 24 měsíců.

Vojtěch Novák do áčka Bohemians nakoukl na podzim 2019, kdy si ho z dorostu přivedl tehdejší trenér Hašek. Odchovanec Bohemians v sezoně 2019/2020 zasáhl pouze do 13 minut ve své premiéře v Plzni. Letos si vysloužil více příležitostí, zasáhl postupně do 11 utkání v první lize a dvakrát se mu podařilo skórovat. Přestože má Vojtěch smlouvu platnou ještě rok a půl, rozhodlo se vedení klubu služby talentováného levonohého záložníka ještě více pojistit. Nová smlouva vyprší s posledním dnem roku 2024.

Jablonec - Bohemians 2:1 (1:0)
Jablonec - Bohemians 2:1 (1:0)
"Jsem za to nesmírně rád, že mohu pokračovat v klubu, ve kterém jsem vyrostl a prakticky mě i vychoval. Bohemka je odjakživa součástí života celé mé rodiny a jsem šťastný, že tomu tak bude i nadále. Jinak je to pro mě i důkaz toho, že to co dělám, dělám správně a zároveň obrovská motivace do budoucna. Chtěl bych poděkovat vedení Bohemky, panu Paskovi za projevenou důvěru a všem fanouškům Bohemky za jejich neustálou podporu i v této nelehké době,"
řekl k prodloužení Vojtěch Novák.

Oběma hráčům přejeme nejlepší výkony, pevné zdraví a co nejvíce radosti s naším klubem.