Derby je tady, Klokani jedou na Spartu

První polovinu sezony zakončí Bohemka na Letné.

Derby je tady, Klokani jedou na Spartu

Leden nového roku už je téměř za námi a Klokany čeká již čtvrtý ligový duel, kterým zároveň zakončí první polovinu sezony. Posledním soupeřem, s nímž se prozatím Bohemians neutkali, je pražská Sparta. Právě na Letnou zavede svěřence trenéra Luďka Klusáčka 17. kolo FORTUNA:LIGY. Letenským se vstup do jarní části soutěže vydařil výborně, neboť ze tří zápasů získali sedm bodů za bezbrankovou remízu v Ostravě, výhru v Opavě (3:0) a nad Mladou Boleslaví (1:0). Navíc ani jednou neinkasovali a do derby tak půjdou ze třetího místa v tabulce. Trenéři Sparty už mohou počítat s Ladislavem Krejčím mladším, jenž si odpykal trest za červenou kartu z podzimního klání proti Pardubicím. Na straně Klokanů kvůli dohodě klubů nebudou moci nastoupit Pulkrab s Bačkovským.

Sparta - Bohemians 1:2 (1:0)
Sparta - Bohemians 1:2 (1:0)
Kádr Sparty zůstal přes zimu pohromadě a došlo jen k minimálním změnám. Z Teplic se vrátil záložník Jan Fortelný. Univerzál Jan Kulhánek potom z Mladé Boleslavi, avšak obratem byl zapůjčen Opavě. Brankář Dominik Holec stráví jarní část v polském Raków Częstochowa.

Asistent Erich Brabec připomněl aktuální výsledkovou formu Sparty: "Co bych dal za to, nehrát dobře, získat sedm bodů a přitom neinkasovat jediný gól. To hovoří za vše. Jestli teď Sparta nepředvádí nějaké skvělé výkony, tak to ukazuje, že jsou na správné vlně, nedostávají góly a naopak dokáží potrestat chybu soupeře."

Bez ohledu na jméno soupeře mají Klokani do derby stejný cíl: "Pro mě osobně jsou zápasy proti Spartě a Slavii výš, než ty ostatní. Jsme v situaci, kdy prostě bodovat potřebujeme. A je jedno, s kým hrajeme. Tentokrát proti nám bude stát Sparta."

Sebevědomými výkony na sebe upozornil mladý obránce Martin Vitík: "Ukazuje už teď ve svých prvních ligových zápasech, že se nebojí hrát, je konstruktivní, a to je mu čerstvě osmnáct let. Potenciál je u něj obrovský. Musí se s ním umět dobře pracovat a je vidět, že na Spartě se momentálně nebojí začleňovat mladé hráče. Ať už jde o ofenzivní posty, nebo defenzivní. Je jen na něm, jak se s tím sám popasuje."

K dispozici už je po trestu také střední záložník Ladislav Krejčí: "Poslední utkání odehrála Sparta v neděli proti Mladé Boleslavi. Takže si hráči, kteří předtím hráli v náročnějším programu, odpočinuli. Samozřejmě záleží na trenérovi, jakou zvolí taktiku a rozestavení. Bez Ladislava Krejčího během jeho trestu Sparta zápasy zvládla, takže se určitě nabízí, že nenastoupí. Na druhou stranu jde o velmi kvalitního hráče, takže spíš počítám s tím, že hrát bude."

Sparta - Bohemians 1:2 (1:0)
Sparta - Bohemians 1:2 (1:0)
Cíle Klokanů potvrdil i univerzál Roman Květ: "Koukáme na to stejně jako na každého jiného soupeře. Jedeme na Spartu a chceme tam vyhrát. Stejně jako kdekoliv jinde."

Derby na Letné se hraje v sobotu od 18:30 hodin. V přímém přenosu ho bude vysílat O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím bude Karel Hrubeš a asistenty na pomezí pak Petr Kotalík a Jiří Pečenka. Přítomen bude i videorozhodčí. Průběh zápasu a důležité informace najdete na sociálních sítích Bohemians pod hashtagem #SPABOH.