Klokani po dlouhých letech vyloupili Letnou

Výhru nad Spartou po devatenácti letech vystřelil Necid.

Klokani po dlouhých letech vyloupili Letnou

Bohemka vyběhla na Letné s Patrikem Le Giangem v brance a třemi stopery. Do sestavy se vrátili Jiří Bederka, Petr Hronek a Tomáš Necid. Jako první se do náznaku šance dostala domácí Sparta, ale se střelou Pavelky si gólman Klokanů poradil. Na opačné straně hřiště centroval Hronek, avšak hlavičku Necida skvěle lapil Nita.

Sparta - Bohemians
Sparta - Bohemians
Pak ovšem ve 13. minutě výborně vyvezl míč Bederka a krásnou uličkou přihrál Květovi. Ten se elegantním zaseknutím zbavil skluzujícího obránce a naservíroval míč do výsostné pozice Necidovi. Forvard Klokanů na přední tyči překonal brankáře Nitu a s přehledem poslal svůj tým do vedení.

Sparta se snažila srovnat krok, ale ránu ze střední vzdálenosti Le Giang vyrazil. Do kabin tak šla spokojenější Bohemka s jednogólovým vedením.

Po přestávce napřáhl z dvaceti metrů domácí středopolař Ladislav Krejčí mladší, ale naštěstí pro Klokany orazítkoval pouze levou tyč. Vzápětí si za defenzivní linii Klokanů naběhl Karlsson a překonal Le Gianga. Nacházel se ovšem v ofsajdu, a tak branka neplatila.

Sparta - Bohemians
Sparta - Bohemians
Naopak vzápětí na druhé straně dostal po rychlém protiútoku míč Necid, který se ocitl sám na penaltovém puntíku. Z první sice poslal míč nad bránu Sparty, ale byl v zakončení faulován brankářem domácích a protože byl míč stále ve hře, nařídil sudí Hrubeš penaltu pro Bohemku. Celou situaci ještě posvětil VAR, tak si mohl míč na značce pokutového kopu připravit Levin. Poslal svou střelu k pravé tyči, avšak gólman Nita směr střely vystihl a pokutový kop zneškodnil. Klokani mohli náskok navýšit i později, jenže Hůlka ve velké šanci zakončil těsně vedle pravé tyče.

Bohemka si poctivě náskok hlídala a nedovolila domácí Spartě si vytvořit šanci. Vedení navzdory neproměněné penaltě uhájila až do závěrečného hvizdu a slaví tak zasloužené, vybojované a hlavně krásné vítězství na Spartě po dlouhých letech a vůbec poprvé po znovuzrození. Tři body vezeme z Letné do Ďolíčku!