Bederka: Úspěch v derby si moc užíváme

Výhru na Letné popisuje Jiří Bederka.

Bederka: Úspěch v derby si moc užíváme

Vítězství na Spartě hodnotí obránce Jiří Bederka. Jeho pohled na výkon týmu, gólovou akci a pokutový kop se dočtete v rozhovoru.

Po dlouhých pětadvaceti letech jsme vyhráli na Spartě...
Pocity jsou krásné. Už před zápasem jsme si říkali o bilanci, kterou na Letné máme. Všichni jsme byli odhodlaní ji změnit. Troufnu si říct, že se nám to podařilo ve velkém stylu, neboť jsme mohli vyhrát i výraznějším rozdílem. Teď už je to jedno. Hlavní je, že jsme vyhráli a moc si to užíváme. Od pondělí se ale budeme všichni chystat na další zápas s Brnem. Sezona je dlouhá a nehrajeme pouze se Spartou. Potřebujeme získávat body i proti jiným soupeřům, abychom měli klid. Když všechno zvládneme, tak na konci ligového ročníku bude ta výhra ještě cennější.

Stál proti nám třetí tým tabulky, ale po přestávce jsme Spartu do ničeho nepustili, vyjmou střely Krejčího do tyče...
Studovali jsme si jejich hru a koukali na ně. Bylo jasné, že pokud chceme na Spartě uspět, tak musíme hrát náročně, napadat je a být kvalitní na míči. Všechny aspekty výkonu se sešly a vznikl z něj krásný výsledek. Krom té zmiňované střely do tyče jsme snad Spartě ani nic výraznějšího nedovolili. Byli jsme to my, kdo měl příležitosti k navýšení vedení.

Založil jsi naší krásnou gólovou akci...
Trenér nás poslední dobou nabádá k tomu, abychom se nebáli míč vyvézt zezadu, když se ten prostor otevře. Taková situace nastala i v derby a Květák (Roman Květ - pozn. red.) si skvěle naběhl a já už mu míč jen prostrčil. On to pak krásně vyřešil zasekávačkou obránci a Necka prokázal instinkt střelce a dal gól. Sešlo se to nádherně.

Sparta - Bohemians 0:1 (0:1)
Sparta - Bohemians 0:1 (0:1)
Kopali jsme podruhé ve třech zápasech pokutový kop. Byl jsi mezi exekutory?
Napsaný jsem přímo nebyl a nevím, zda bych se v ten moment na ni cítil. Věřil jsem Vladislavu Levinovi, že ji dá. Má skvělou kopací techniku i přehled ve hře. Bohužel se tak nestalo. Věřím, že do třetice už penaltu proměníme.

Po kombinační stránce jsme dnes vypadali daleko lépe. Čím to bylo?
Když jsme se šli před utkáním podívat na hřiště, tak jsme viděli stav hrací plochy, který kombinacím nahrával. Ještě nás i trenér Brabec nabádal k tomu, abychom hráli fotbal a odvážně po zemi. Hřiště takovému stylu bylo uzpůsobené. Určitě to mělo na náš výkon velký vliv. Přeci jen je v Ďolíčku znát, že se hraje zápas každý týden. Je složitější tam pak kombinovat. Je jen škoda, že na utkání nemohli být fanoušci, abychom si takový úspěch mohli užít společně.