Vzhůru do odvet, první na řadě je Brno

V sobotu se Bohemka utká s nováčkem.

Vzhůru do odvet, první na řadě je Brno

Lednové zápasy mají Klokani za sebou. Dvakrát se představili v Ďolíčku a dvakrát na hřišti soupeře. Celkem vytěžili z kvarteta klání pět bodů za vítězství na Spartě (1:0) a remízy s Opavou (0:0) a v Liberci (1:1). Zakončili tedy první polovinu sezony se ziskem devatenácti bodů. S příchodem prvního únorového víkendu startuje ligovým týmům odvetná část FORTUNA:LIGY. Před svěřenci trenéra Luďka Klusáčka je letošní druhá bitva s nováčkem, a to brněnskou Zbrojovkou. Ta už si prošla i jednou trenérskou změnou, když Miloslava Machálka nahradil Richard Dostálek. Podzimní střetnutí na Srbské skončilo bezbrankovou remízou. Brňané naposledy zvládli bitvu v Opavě, kde zvítězili a utekli ze sestupových pozic.

Brno pro jarní boj o záchranu posílil Timotej Záhumenský. Ze Sigmy Olomouc hostuje v moravské metropoli záložník Jiří Texl. Velký ohlas měl návrat Luďka Pernici, jenž byl zapůjčen z plzeňské Viktorie. Poslední novou akvizicí je brankář Martin Berkovec, který dříve dvakrát působil v Bohemians.

Zbrojovka - Bohemians 0:0
Zbrojovka - Bohemians 0:0
Bohemka se po úspěchu na Letné od pondělí chystá na další ligové klání, což potvrdil i Erich Brabec: "Můj názor je takový, že nás čeká daleko těžší zápas, než na Spartě. Souhlasím současně i spíš s tvrzením, že je to jen jeden z několika zápasů. Nejde o utkání, ve kterém by se hrálo o všechno. To by bylo v případě, kdyby bylo úplně tím posledním v soutěži a rozhodovalo by se, zda udržíme ligu, či ne. Já doufám, že navážeme na kvalitní výkon ze Sparty a získáme doma tři body."

Brankář Martin Berkovec vychytal čisté konto hned ve svém prvním utkání za Brno: "Je důležitou posilou, protože už teď v Opavě šlo vidět, jak si řídil obranu a svůj tým podržel dvěma výbornými zákroky. Po dlouhé době Zbrojovka uhrála vzadu čisté konto a zaznamenala důležité vítězství."

S lednovým startem soutěže je téměř každodenním chlebem médií stav hracích ploch: "Na změnu hřiště musíme zareagovat my trenéři, ale hlavně hráči. V Ďolíčku budeme mít jeden trénink a poté půjdeme hrát mistrovské utkání. Hrajeme ale tady často, takže nějaká malá výhoda by na naší straně být mohla. Nicméně jsme viděli i při zápase Pardubic, že terén dobrý není."

Zbrojovka - Bohemians 0:0
Zbrojovka - Bohemians 0:0
V posledních dvou zápasech udrželi Klokani čisté konto. Proti Opavě ho při své premiéře vychytal Bačkovský a na Spartě pak Le Giang: "Aktuálně máme v tréninku 24 hráčů do pole a tři gólmany. Budeme se o nominaci rozhodovat asi až v pátek. Bude to složité, neboť kádr je široký a všichni hráči mají kvalitu. Stejné je to u brankářů. Hugo i Patrik v posledních dvou zápasech prokázali úroveň a uvidíme, který z nich půjde do branky."

Obránce Jiří Bederka vyjmenoval aspekty výkonu na Letné, které budou chtít Klokani uplatnit i proti Zbrojovce: "Zápas s Brnem bude úplně jiný, než bylo derby na Spartě. Základ úspěchu ale byl v tom, že jsme bojovali jeden za druhého, nevypustili jediný souboj a povzbuzovali se. Tyhle věci musíme přenést i do utkání s Brnem, abychom ho porazili a potvrdili body z Letné."

Bohemians se utkají se Zbrojovkou Brno v sobotu od 16 hodin. V přímém přenosu můžete zápas sledovat na O2 TV Fotbal. Jako hlavní sudí byl delegován Ondřej Pechanec. Spolu s ním i asistenti na pomezí Ivo Nádvorník a Jakub Šimáček. Přítomen bude také videorozhodčí. Zpravodajský servis naleznete na našich oficiálních profilech pod hashtagem #BOHBRN.